Saaremaal õpetatakse soomlastele eesti keelt

Tartu ülikooli rahvusvahelise suveülikooli kursused laienesid tänavu ka Saaremaale. Nimelt algasid siin üleeile eesti keele kursused, mille raames 40 inimest soome keele baasil eesti keelt õpib.

SA Ülikoolide Keskus Saaremaal juhataja Maie Meius ütles, et kursused avati üleeile ning osalejad sooritasid keeletesti, mille alusel moodustati kolm keelegruppi: algajatele, kesktasemele ja edasijõudnuile.

Tartu ülikooli avatud ülikooli keskuse täienduskoolitustalituse juhataja Ülle Kesli sõnul on osalejate hulgas nii üliõpilasi, lihtsalt eesti keele huvilisi kui ka inimesi, kel on eesti keelt vaja tööasjus. Noorim suveülikooli eesti keele kursusel õppija on Kesli andmeil 13-aastane ja vanim 65. Meiuse hinnangul on kõige enam keskealisi eesti keele õppijaid.

Õpetajad on pärit Tartust. Keeletunnid toimuvad hommikuti Saaremaa ühisgümnaasiumi ruumides ning pärastlõunal sõidetakse saarel ringi ja tutvutakse kohaliku kultuuri ja elu-oluga. Suveülikooli kursuslased külastavad näiteks Kuressaare linnust, Abruka saart ja Mihkli talumuuseumi ning einestavad Lümanda söögimajas. Eile tutvustas Külliki Järvila soomlastele eesti graafikat.

Saaremaal toimuvad Tartu ülikooli rahvusvahelise suveülikooli kursused esmakordselt. Ülle Kesli sõnul valiti Saaremaa eesti keele õppekohaks põhjusel, et soomlased armastavad siin käia ning keeleõppeks on siin hea keskkond.

Meiuse sõnul aitab Ülikoolide Keskus Saaremaal suveülikooli kursuste korraldamisele oma ruumide kasutusse andmise, programmi koostamise ja muu vajalikuga igati kaasa. Keelekursused lõppevad 6. augustil.
Kersti Kukk

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)