Merepäevadel päästetakse kopteriga piirivalveülem

Merepäevadel päästetakse kopteriga piirivalveülem

 

Pühapäeval, 3. augustil kell 13 näeb Raiekivi säärel, kuidas toimub kopteriga pinnalt päästmise operatsioon. Piirivalve lennusalga kopteriga päästetakse veest Lääne piirivalvepiirkonna ülem Alvar Vallau.

Vallau sõnul on tegemist õpetliku päästmisega, et näidata, kuidas päästeoperatsioon tegelikult käib. Lääne piirivalvepiirkonna piiriturvalisuse jaoskonna ülema Vaido Luksi sõnul maandub kopter pärast päästmist Titeranna lähedal, kus inimesed saavad umbes pool tundi lennusalga uue kopteriga lähemalt tutvuda. Vallau sõnul räägitakse maapinnal inimestele ka, kuidas päästa, kui palju inimesi on päästetud ja veel palju muud õpetlikku.

Piirivalve on merepäevadel esindatud ka laevaga “Maru“, mida võib näha Roomassaare sadamas. Laupäeval ja pühapäeval on Kuressaare merevalvekeskuses avatud uste päev. Keskuses näidatakse, kuidas piiri valvamine tehniliselt käib.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)