Esimesel poolaastal oli vähem mopeedide põhjustatud õnnetusi kui mullu

Politseiameti statistika näitab, et võrreldes eelmise aasta mai- ja juunikuuga sattus tänavu samal ajal liiklusõnnetustesse vähem mootorrattureid, jalgrattureid ja mopeedijuhte. Samuti oli vähem vigastatuid ja hukkunuid.

Politseiameti andmetel sai käesoleva aasta esimesel poolaastal Saaremaal vigastada üks mootorrattur, kaks mopeedijuhti ning neli jalgratturit. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes on see arv vähenenud. 2007 aasta esimesel poolel sai vigastada neli mootorratturit, kolm mopeedijuhti ja kolm jalgratturit. Möödunud aastal hukkus Saaremaa teedel üks mootorrattur ja üks jalgrattur, tänavu esimesel poolaastal hukkunuid ei olnud.

Eestis hukkus esimesel poolaastal üks mootorrattur, kolm mopeedijuhti ja neli jalgratturit ning viga sai 150 kaherattalise sõiduvahendi juhti.
Mullu samal ajal sai liiklusõnnetustes surma viis mootorratturit, neli mopeedijuhti ja neli jalgratturit ning vigastada sai  214 inimest.

Ratturitele pöörati rohkem tähelepanu

Eelmise kahe kuu jooksul pööras politsei liiklusjärelevalve lisaks autojuhtide rikkumistele suurt tähelepanu mootor- ja jalgratturite ning mopeedijuhtide liikluskäitumisele teedel. Kontrolliti vastava kategooria juhiloa või tunnistuse olemasolu, turvavarustuse kasutamist, mootorratturitel ka registreerimistunnistust.

Selle aasta mai- ja juunikuu jooksul registreeris politsei Eestis 2589 korral kaherattaliste sõidukijuhtide rikkumisi.  Liiklusseaduse vastu eksisid mopeedijuhid 1078, jalgratturid 1032 ja mootorratturid 488 korral.

“Erinevate sõiduvahendite, sealhulgas mopeedide ja rollerite arvukus noorte seas on võrreldes varasemate aastatega tunduvalt suurenenud. Seda enam annab liiklusõnnetuste arvu vähenemine lootust, et politsei ja Maanteeameti erinevad liiklusohutuse kampaaniad, mootorratturite endi korraldatud kampaania “Märkan mootorratturit!” ja ka mitmed selle teema käsitlused meedias on inimeste hoiakuid muutmas,” sõnas liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna juht Tarmo Miilits.

Statistikast selgub, et paljud mopeedijuhid ja jalgratturid ei tunne piisavalt liikluseeskirja ning mootorratturid ületavad sageli kiirust või on sõidukit juhtides joobes. Kahe viimase kuu jooksul tabas politsei Eestis 186 mootorratturitest kiiruse ületajat ning 28 joobes juhti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)