Linnavalitsus kinnitas Lootsi tänav 11A projekteerimistingimused

Eilsel istungil kinnitas linnavalitsus Lootsi tänav 11A kavandatava ja alguses mõningaid vastuväiteid tekitanud ühepereelamu ja kõrvalhoone projekteerimistingimused.

Kuressaare linnavalitsuse vanemarhitekt Tuuli Org ütles Oma Saarele, et kõnealuse hoonekompleksi rajamine, aadressil Lootsi tänav 11A, kutsus alguses esile naabruses asuvate kinnistute omanike vastuväiteid. “Praeguse seisuga on aga projekt eskiisi tasandil naabrite kooskõlastuse saanud,” rääkis Org, “ja täiendavad kooskõlastused tehakse juba projekteerimise käigus.”

Linna vanemarhitekti koostatud ja linnavalitsuse kinnitatud projekteerimistingimustest võib lugeda, et Lootsi tänav 11A krunt paikneb n-ö piirialal, sest ühelt piirab seda Abaja tänava vastasküljel asuv modernistlik hoonestus, teiselt poolt jälle asub krunt Kuressaare linna mõnevõrra agulimiljöölises keskkonnas.

Projekteerimistingimuste koostamisel on Tuuli Org märkinud, et praegu linnavalitsusele esitatud Lootsi tänav 11A eskiisprojekt on vastuvõetav. Selle koostamisel on arvesse võetud olemasolevat, veidi agulihõngulist, varieeruvate katustega ja peamiselt puidust hoonestust, mis on arhitektuuriliselt kokku sobitatud lähedusse jääva modernistliku hoonestusega.

Kavandatavate hoonete ehitusmaterjalide ja viimistluse osas soovitatakse kasutada naturaalseid, Tori linnaosa üldilmega haakuvaid materjale, kusjuures vältida tuleks imiteerivad materjale – terasplekist katusekivi, plastik, imitatsioon jne.

Kuna Kuressaare linna üldplaneeringus on nõue, et iga mahavõetava puu asemele tuleb istuda vähemalt kaks uut puud, siis soovitatakse kavandatavate hoonete projekteerimisel olemaolev kõrghaljastus maksimaalselt säilitada.

Lootsi tänav 11A kavandatavate ühepereelamu ja kõrvalhoone projekteerimistingimustega on lähemalt võimalik tutvuda linnavalitsuse arhiivis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)