Linnad protestivad kava vastu vähendada koolitoidu toetust

Viljandi linnavalitsus saatis Eesti laste- ja noortesõbralike linnade nimel valitsusele pöördumise, milles avaldatakse rahulolematust plaani suhtes vähendada tuleval aastal õpilaste koolitoidu toetust.

Avaldust toetab ka ÜRO Lastefondi (UNICEF) Eesti Rahvuskomitee.
Linnad nentisid, et riikliku toetuse eraldamine koolilõuna jaoks on taganud kõigile noortele tervisliku ja sooja söögi vähemalt kord päevas. Riigieelarve kärpimine kasvavate laste arvelt on taunitav ega arvesta lapse õiguste konventsiooni põhimõtteid.

Pöördumises meenutatakse, et Eesti ühines 1991. aastal ÜRO lapse õiguste konventsiooniga ja selle järgi peame toetuma kõigis oma tegevustes nendele põhimõtetele, millest olulisim nõuab tegutsemist lapse huve esikohale seades.

Eesti laste- ja noortesõbralikud linnad teatasid, et ei saa nõustuda laste olukorra halvenemisega. ”Tasuta koolitoidust taganemisteed olla ei saa,” kinnitasid nad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)