Juhtkiri: www.eesti.ee

Juhtkiri: www.eesti.ee

 

E-pank, e-valimised, e-kool, e-toimik, e-retsept, e-haiguslugu … e-riik! Seda jada võiks veel jätkata, kui kokku võtta kõik viimase aja Eesti e-lahendused.

Paberimajanduse kaotamine ja asjaajamise lihtsustamine e-lahenduste näol on ju iseenesest väga positiivne. Piisab sellest, kui lähed ID-kaar-diga internetti ja saadki kõik oma asjad aetud: maksud makstud, laste hinded üle vaadatud.

Eesti riik on olnud selles vallas eesrindlik teerajaja, kuid missugused ohud käivad kaasas kogu paberimajanduse ärajätmisega. Mida teeme siis, kui internetti pole? Kes kaitseb meie e-lahendusi küberrünnakute eest?

Eesti positiivsest näitest hoolimata ei kiirusta paljud Euroopa riigid oma riiki sarnaseid muutusi sisse viima. Võib-olla peaksime ka meie säilitama siiski topeltsüsteemi – riik toimiks nii paberil kui ka digitaalmaailmas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)