Maa-amet müüb Saaremaal kümme kinnistut

Maa-ameti kodulehekülje ametlike teadaannete rubriigis ilmus eile info, et riik võõrandab enampakkumise teel Saare maakonnas kümme kinnistust. Neist kaheksa asuvad Kuressaare linnas ja kaks Kihelkonna vallas.

Maa-ameti kinnisvara haldamise osakonna vanemspetsialist Kadi Adson ütles Oma Saarele, et tegemist on rutiinse sündmusega ja midagi eriskummalist selles pole.

“Kooskõlas riigivaraseadusega ja riigivara võõrandamise korda reguleeriva valitsuse määrusega koostab maa-amet igal aastal müügiplaani, mille kinnitab keskkonnaminister,” rääkis Adson. “Vastavalt kõnealusele müügiplaanile toimubki keskkonnaministeeriumi valitsemise all olevate kinnisasjade müük kirjaliku enampakkumise teel.”

Keskkonnaministri 30. aprillil allkirjastatud käskkirjast võib lugeda, et käesoleval aastal võõrandab maa-amet üle kogu Eesti 260 kinnistut. Neist 17 asuvad Saare maakonnas.

Võõrandamisele kuuluvate Saare maakonna kinnistuste nimekirjas on kaheksa elamumaa kinnistut (kõik need asuvad Kuressaares), kuus põllumajandusmaa kinnistut (kõik
Kaarma vallas), kaks Kihelkonna vallas asuvat ärimaa kinnistu ja üks transpordimaa Kuressaares.

Seekord on maa-amet võõrandamisele kuuluvatest 17-st Saare maakonna kinnistust oksjonile pannud 10: kuus elamumaad Kuressaares (need asuvad Roo, Vikerkaare, Tuule ja Valguse tänavatel) ning kaks Kihelkonna vallas asuvat ärimaad (Laoplatsi ja Toomi kinnistud).

Suurim oksjonile pandud Saaremaa kinnistu on 5912 ruutmeetrit suur ning asub Kihelkonna vallas. See ärimaa sihtotstarbega Toomi kinnistu maksab 118 200 krooni. Kõige kallima – 895 600 kroonise – alghinnaga kinnistu asub Kuressaare linnas Roo tn 9, kinnistu sihtotstarve on elamumaa ja see on 2239 ruutmeetrit suur.

Pakkumisi saab esitada maa-ametile 18. augustini. Täpsem info maa-ameti koduleheküljel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)