Oort valmistab Saaremaal uut plaati ette

Eesti regirockiansambel asus Saaremaal laagrisse, et teha tööd oma sügisel ilmuva uue albumi lugudega, ansambli prooviruumiks on vana rehetare.

“Minu esivanemad elasid siin juba sajandite eest ning sellepärast on see paik minu jaoks isiklikult väga oluline,” tunnistas Aleksander Sünter. “Laagri peamine eesmärk on lihvida meie uusi lugusid.” Plaanis on töö müütiliste regilauludega nagu näiteks “Suur Tamm”, “Kass kaevus” ning “Tähemõrsja” ja “Loomine”.

Olulisel kohal on ka Saaremaalt ja Muhust pärit vanemad rahvalaulud. Oort tahab oma uue plaadiga pakkuda inimestele võimalust iseennast ja ümbritsevat maailma regilaulu abil tasakaalustada. Uue materjaliga pöördutakse meie endi juurte juurde – müütiliste regilaulude, uskumuste või maailmakirjelduste juurde ning niisamuti meie ajaloo kui ka alateadvuse juurde.

Eelmine kord oli Oort samas kohas laagris kahe aasta eest. Siis sündis seal ka äsja singlina levinud pala “Suur Härg”. Tegemist on müütilise regilauluga, mida kasutati ammustel aegadel tervendusloitsuna. “Suur Härg” kannab endas läbi aastatuhandete meieni kandunud müütilise regilaulu sügavamat jõudu ja väge.

Laagripaigaks on Oorti ninamehe Aleksander Sünteri kodutalu Hindu külas. Küla nimi tuleb kunagise tamme hiie järgi, kuhu oli Sünteri vanavanemate jutu järgi veel 20. sajandi alguseski toiduohvreid toodud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)