Kaheksa saarlast tahavad konstaabliks õppida

Kaheksa saarlast viisid oma dokumendid Sisekaitseakadeemia politseikolledžisse, et õppida konstaabli erialal.

Kuressaare politseijaoskonna infojuhi Kristi Mägi sõnul viisid dokumendid Sisekaitseakadeemiasse neli poissi ja neli tüdrukut. Kas kõik sisseastujad ka sügisel õpinguid alustavad, selgub augustis.

Politsei kaasaegse väljaõppe raames õpib kadett poole õppeajast koolis, poole praktikal – oma tulevases töökohas.

Eesti Politsei kodulehelt saab teada, et politseilise kutsehariduse saab omandada kahe aastaga. Rakenduslik kõrgharidus on võimalik omandada kahe aasta jooksul Sisekaitseakadeemias. Pärast seda on avatud uksed kandideerimaks kõigi Eesti kõrgkoolide magistriõppesse.

Kas kõik hariduse saanud noored ka kodusaarel tööd saavad, täna keegi veel öelda ei oska. “Hetkel ühtegi vaba kohta ei ole, kuid praegu ei saa töökohti ette prognoosida,” ütles Mägi täpsustades, et on inimesi, kes lähevad pensionile või suunduvad mandrile tööle ning siis on ka vabu kohti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)