Muhus tähistati kalurite päeva

Pühapäeval toimus Muhus Võrkaia sadamas kolmandat korda kalurite päev.

Kaluritepäeval osales üle 150 endise ja praeguse Muhu kaluri. Ürituse korraldaja Hillar Peegli sõnul olid kohal ka kalurite perekonnad. Peegel ütles, et kalurite päeval toimusid mitmed erinevad võistlused.

“Üks oli näiteks kalavõrgu paikamises,” märkis Peegel ja lisas, et võisteldi omavahel ka näiteks viskeliini viskamises, seda nii kauguse kui ka täpsuse peale. “Muhus tegutseb praegu ligi 30 kalurit,” teatas Peegel.

Järgmisel aastal toimub üritus juba neljandat korda ning see viiakse läbi juuli teisel pühapäeval. “Võib olla kaasame üritusse ka kalatöötlejad,” leidis Peegel. Korraldaja avaldas kiidusõnu toetajatele, kes aitasid kaluritepäeva korraldamisel. “Näiteks Muhu põhikool tegi meile kalasuppi,” meenutas ta. Õhtul mängisid ja laulsid kaluritele Ivo Linna ja Mihkel Mereäär.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)