Tin Cani portreedekultus Kuressaare linnuses (1)

Tin Cani portreedekultus Kuressaare linnuses

 

Laupäeval avas noor kunstnik Tin Can oma esimese autorinäituse “Portreed” Kuressaare linnuse 3. korruse tornis. Tegu on digimaalidega, mis on paigutatud paberile ja tekstiilile.

“Kunst on tema jaoks elustiil,” vahendas kunstniku ema Maila Juns-Veldre. Tegu on noormehega, kes suhtleb maailmaga läbi värvi ja vormi.

“Näitus kajastab portreekultust,” sõnas Juns-Veldre. Seitse portreed on vormistatud seinamaalideks, viis tekstiilile (patjadele) ja ühe naise portreed on ta kasutanud fatalwine’i pudelisiltideks. Seinale on paigutatud Maria Evestuse digifotod nagu filmiriba, mis justkui raamib seinamaalideks olevaid pilte.

Kunstnik on maalinud enda jaoks olulisi isikuid ning õnnestunumaks tööks loeb ta Endel Püüa maali (fotol). Tegu on n-ö välknäitusega, sest Tin Canil tekkis üleöö mõte teha portreedest näitus. Raul Salumäe Saaremaa muuseumist oli igati nõus ja nii oligi näituse ettevalmistusajaks napp poolteist kuud.

Tin Can osales juba 13-aastaselt 2000. aastal rahvusvahelisel näitusel Helsinkis. Saaremaa Muinsuskaitse Selts korraldas lastejoonistuste näituse “Minu kodusaare lugu II” ning noore kunstniku teos oli Raul Salumäe sõnul näituse absoluutne lemmik ning nii see töö jõudiski Soome.
Näituse “Portreed” avamine kestis kolm ja pool tundi, mil Tin Can koos sõpradega mängis udutrummi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)