Juhtkiri: Kes kaitseb kodu (2)

Juhtkiri: Kes kaitseb kodu

 

Eesti kaitseväes teenimine on vene ajaga võrreldes käkitegu. Nii ajalises, geograafilises kui olustikulises mõttes. Vene kroonust said kahe-kolme aasta jooksul vaevalt korra kodus käia, sedagi siis, kui eeskujulik olid.

Seda enam peaks tänased kaitseväelase kandidaadid olema huvitud oma kohustuse võimalikult kiirest ja korrektsest täitmisest. Ajast, mil koju jäeti ülekaalulised või veidi närvilisemad mehepojad, ei osanud tänaste kutsealuste isad unistadagi.

Tohtrite väljaöeldust selgub veel see, et tänased mehehakatised vaevlevad ka selliste tõbede käes, mis varasemal ajal kimbutasid vaid vanaemasid ja millele rohket kampripiiritust peale määriti.

Noored inimesed peaks ikka oma tervist mõistusega võtma. Liikuma ja sportima. Mis pereisa poisist küll tuleb, keda enne väeteenistust juba liigesevalud vaevamas on. Samas, mis mõttega tänasest Eesti kaitseväe teenistusest kõrvale hiilima peaks?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)