Pärnus hukkus lennuõnnetuses inimene

Pärnus kukkus eile pärastlõunal maandumisel seni teadmata põhjusel alla ja hävis täielikult Riiast Pärnusse teel olnud neljakohaline väikelennuk, milles üksi viibinud piloot hukkus.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnul kukkus lennuk Pärnu lennuvälja hoonest umbes 500 meetri kaugusele metsatukka, kus süttis ja hävis täielikult. “Lennukist on alles vaid sabaosa,” ütles Saaremets BNS-ile.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister moodustab uurimiskomisjoni Pärnus toimunud lennuõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks.

Ministeeriumi peaspetsialist Tõnu Ader selgitas, et ühemootoriline Piper-28 lennuk on erakasutuses laialt levinud õhusõiduk, mida kasutatakse sageli õppelendudel. Tema sõnul on põhjust arvata, et kuna lennuk kuulus Rootsi registrisse, võis selle piloodiks olla Rootsi kodanik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)