Kuressaare ARK-s on hüppeliselt kasvanud mootorratta sõidueksamite arv

Kuressaare ARK-s on hüppeliselt kasvanud mootorratta sõidueksamite arv

KAHERATTALISE SELGA: Seda igatseb üha enam inimesi. Saaremaale tullakse mootorratta eksamit tegema ka mandrilt.

Kui eelmisel aastal võeti Kuressaares vastu kokku 4 mootorratta sõidueksamit ja 16 mopeedijuhi oma, siis sellel aastal on vastu võetud juba vastavalt 26 ja 19 eksamit.

“Eeloleval perioodil tuleb Kuressaares eksamineerida veel ligikaudu 60 mootorratturit,” teatas ARK avalike suhete osakonna peaspetsialist Jaana Torn. “See on Kuressaare büroo kohta väga arvestatav kaherattaliste eksamite tõus,” märkis Torn.

Kuressaare büroost öeldi, et hetkel on büroo eksamite järjekord ligikaudu 2 nädalat.

ARK Kuressaare büroo andmetel on mootorrataste populaarsus üle vabariigi kasvanud ja paljud mittesaarlased tulevad Saaremaale A-kategooria lubade eksameid sooritama. “Iga viie minuti tagant helistatakse ja küsitakse, kas on vabu eksamiaegu,” öeldi Kuressaare büroost, kus on ainult üks eksamineerija ja päevas saab vastu võtta vaid 6 eksamit.

Jaana Torn leidis, et järjekorrad Kuressaares on tunduvalt väiksemad kui mujal enamikes büroodes ja osakondades. Torni meelest, kui võrrelda eksamite üldarvu talvekuudel ja suvekuudel, siis olulist vahet ei ole.

“Eksamijärjekorrad muutuvad suvekuudel natukene pikemaks seetõttu, et kevadel lõpetavad mitmed autokoolide õpperühmad ning suvekuudel on ka puhkuste aeg,” arvas Torn ja lisas, et eriti märgata on järjekorra pikkuse kõikumist just väiksemates büroodes, kus autokooli õpperühma töö lõppemine suurendab ka kohe sõidueksami järjekorra pikkust.

ARK-i andmetel võeti esimesel poolaastal Kuressaare büroos vastu 585 sõidueksamit, 2007. aasta esimesel poolaastal oli see number 599. “Eriti rõõmu teeb asjaolu, et Saaremaa autokoolide õppetase on oluliselt tõusnud,” teatas Torn. “Kui eelmise aasta esimesel poolaastal sai sõidueksamist läbi esimesel korral 54.9% juhiloa taotlejatest, siis käesoleval aastal on läbisaamise protsent aga juba 82.2,” leidis Torn.

Pikemad sõidueksami järjekorrad on hetkel Saue, Narva, Tallinna ja Viljandi osakondades. Täpse ülevaate B-kategooria eksamijärjekordade pikkusest saab juhieksamile registreeruja Paberivaba ARK-i keskkonnas (https://paberivaba.ark.ee/). Esimesi vabu eksamiaegu saab vaadata siis, kui on esitatud juhtimisõiguse taotlus (kas büroos või veebikeskkonna kaudu).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 131 korda, sh täna 1)