Kuressaare veebikaamera näitab kaunist panoraami ja naabrimehe akent

Kuressaare veebikaamera näitab kaunist panoraami ja naabrimehe akent

NÄEB AKENDESSE? Kuressaare veetornis oleva veebikaamera abil saab vaadata nii Kuressaare turismiobjekte kui ka näiteks Bruno kohviku aknaid.

Juba mitu aastat on inimestel üle kogu maailma olnud interneti vahendusel võimalik jälgida Kuressaares toimuvat reaalajas. Lisaks kaunitele vaadetele lossile ja raekojale eksib kaamera aga vahel ka linnaelanike akendesse.

Veebikaamera on kujunenud mõne aastaga Kuressaare linna jaoks suureks huviobjektiks. Eelmise kuu jooksul külastas lehekülge umbes 65 000 huvilist igast maailma nurgast. Peale selle on veebikaamerat võimalik jälgida ka Starmani poolt kuressaarlastele pakutavas telekanalist.

Ainus kaamera Eestis, mida saab ise täielikult kontrollida ja täisringi ulatuses pöörata, on toonud linnale palju kuulsust. Paraku on meepotis ka tilk tõrva. Pahatihti juhitakse kaamerapilt korter- ja elumajade akendesse ja ilusatele säärtele. Nii võib kellegi koduaken või solaariumis pruuniks saanud jalake sattuda teleri või interneti kaudu ükskõik kelle koju.

Veebikaamera projekti eestvedaja Gerd Vipre sõnul on kaamera Kuressaare linnale suureks reklaamiks. Inimesed saavad kaamerast jälgida ürituste toimumist, ilma ja linna üldpilti. Kaamera on abiks ka puuetega inimestele, kel ei ole endal kodust lahkumise võimalust.

Andmekaitseinspektsiooni menetlustalituse juhataja Taago Pähkel ütles Oma Saarele, et veebikaamerate kontroll on andmekaitseinspektsiooni üks selle aasta prioriteete. Kaameraid kontrollitakse pidevalt ja varsti peaks selguma ka uuringu tulemused. Juhul, kui inimene ei ole kaamerast selgelt ära tuntav, ei ole tema sõnul suure tõenäosusega tegu isiku privaatsuse rikkumisega.

Kuressaare kaamera pakub küll tugevat suurendamisvõimalust, kuid väga selgelt ei ole võimalik siiski akendest sisse vaadata, kinnitas Gerd Vipre. Tema sõnul on loodud spetsiaalne programm, mis ei lase pärast päikeseloojangut enam kaamerat fokusseerida. Seega ei ole õhtusel ajal akendest võimalik sisse näha, lisas Vipre.

Veetorni korteriühistu esimehena pakub Vipre kaamerale linna kõige magusamat kohta – veetorni katust. Samuti tegeleb ta hooldusega ja sedagi tasuta. Vipre sõnul on tal plaan Saaremaale teisigi kaameraid üles seada, pakkudes turistidele ja muidu huvilistele veelgi paremat võimalust Saaremaaga tutvumiseks.

Plaanis on arendada välja korralik veebikeskkond koos kaamerate, ilmateate, ürituste graafikute ja muu vajalikuga. Projekti elluviimine seisab aga praegu eestvedajate-, raha- ja ajapuuduse taga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 532 korda, sh täna 1)