Kultuur: Draakon lossihoovis

Laupäeval esietendus Kuressaare lossihoovis Helen Rekkori lavastatud Viljandi Kultuuriakadeemia tudengite esituses Jevgeni Švartsi allegooriline näidend “Draakon”.

Lavastaja nägemus ja idee olid niivõrd jõulised, et hoolimata mõnestki toorest näitlejatööst jäi kõlama J. Švartsi mõtte edasiarendus draakonist iga inimese enda sees. Dra-dra-dra ehk Draakon liikus niivõrd forsseeritult läbi kolme vaatuse, et isegi lossi jääkülm vari ei suutnud inimesi lahkuma sundida.

Kõige enam kiitust lavastaja Helen Rekkori kõrval tahakski jagada Draakonile ehk Mairi Jõgile, Kati Ongile ja Anatoli Tafitšukile.
Pikemalt järgmisel kultuuriküljel.

SaxEst ja Meribel Müürsepp pargi kõlakojas. Pühapäeval esines Kuressaare pargi kõlakojas kvartett SaxEst koos noore särava laulja Meribel Müürsepaga. Kava pealkirjaga “I Wanna Be Loved…” pakkus muuhulgas ka läbilõike Marilyn Monroe poolt kuulsaks lauldud lugudest.

Tegemist on neljast saksofonimängijast koosneva ansambliga, mis seekordsel kontserdil astus üles pisut laiendatud koosseisus: Virgo Veldi (altsaksofon), Ivo Lille (sopransaksofon), Lauri Sepp (tenorsaksofon) ja Sulev Sommer (baritonsaksofon), kaastegevad on Ahto Abner (löökpillid) ja Kaarel Liiv (basskitarr). Kvarteti mitmekesine repertuaar ulatub baroki- ja klassitsismiajastu meistriteoste transkriptsioonidest ning nüüdismuusikast pop-jazzmuusikani välja.

Peeter Süda muusika Kihelkonnal. 13. Kihelkonna kirikumuusikapäevadel 3.–6. juulini sai kuulda huvitavat muusikalist valikut klassikast kuni spirituaalideni.

Kirikumuusikapäevade avakontserdil esines Avinurme naiskoor ning hiljem astusid üles ka oma piirkonna suuremad ja väiksemad muusikud.
Teine õhtu oli pühendatud helilooja ja organisti Peeter Süda 125. sünniaastapäevale. Ettekande Peeter Süda elust ja loomingust pidas Ines Maidre, kes koos Eugen Simson-Valtini ja Ingmar Simson-Valtiniga andis kirikus ka kontserdi.

Kolmanda õhtu kontserdil esitasid külalised USA-st, Norma ja Richard Mayerid, spirituaalide kava. Sama duo esines ka kirikumuusikapäevade lõpetamisel pühapäevasel jumalateenistusel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)