Mobiiltelefoniga kalale

Alates juulist saab kalapüügiloa kätte ka mobiiltelefoniga. Selleks, et saada luba harrastuskalapüügiks, on vaja saata vaid üks SMS ja juba kahe tunni möödudes võib paadi vette lükata ja õhtuks värsked kalad pannile lüüa.

Mobiilimakse lihtsustab nende kalameeste elu, kel ei ole võimalik tasuda arvet pangakontoris või internetipangas. Makse saab sooritada mobiiliga, viibides ise otse järve ääres või keset metsi. Siiski peab mobiilimaksega harrastuspüügiõiguse omandanud kaluril kaasas olema isikut tõendav dokument.

Püügiõiguse tasu ühe nädala eest on 25 krooni, kuni 6 kuu eest 120 krooni ning kuni 12 kuu eest 180 krooni. Nendele lisanduvad mobiilimakse puhul ka teavitus- ja meeldetuletussõnumite hinnad. Mõlema hind on kaheksa krooni.

Lihtõngega püüdjatel ei ole vaja kalapüügiõiguse eest maksta. Sõltuvalt kasutatavatest püügivahenditest eristatakse õnge-, harrastus- ja kutselist püügiõigust. Õngepüügiõiguse eest maksma ei pea.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)