Merepäevad otsivad põnevaid uksi

Kuressaare merepäevade korraldajad tahavad Kuldse Lesta Kõrtsi, kus toimub ülemaailmne saarlaste kokkutulek, koguda kujundus-elemendiks kümmekond taluust.

“Sel aastal nõustas meid tuntud eesti sisekujundaja ja suurte ürituste ilmestaja Erki Kannus,” sõnas Kuressaare 12. merepäevade peakorraldaja Reet Truuväärt. “Ta käis välja mõned vahvad ideed, mida meie ka osaliselt ellu viime. Kõrtsi osas pani Erki ette, et seal võiksid kujunduselemendiks olla vanad uksed.” See sobiks Truuväärti hinnangul saarlaste kokkutuleku ideega väga hästi kokku.

Truuväärt rääkis, et nüüd otsib korralduskomitee kõikjalt Saaremaalt uksi. Kavas on uksed maalida erinevate kihelkondade seelikutriipude karva. Truuväärtil on palve Saare- ja Muhumaa elanikele: kes vähegi saavad oma lauda-, kuuri- või aidauksi kasutusse anda, seda teeksid – transpordi tagavad korraldajad. Viivad ära, usinad töömalevlased maalivad uksed üle, seejärel leiavad need kasutust kujundus-elemendina ja pärast tuuakse uksed omanikule tagasi. Värvimata laudadest uksi on vaja 10–12 eksemplari. Oodatud on just abihoonete uksed nii püstise kui ka kalasabalaudisega. Ei sobi siseuksed.

Ka sel aastal tulevad merepäevade alale külad: raamatuküla, noorteküla (kus ka lapsed tegevust leiavad), käsitööküla, mere- ja saunaküla ning kaks telki: Kuldse Lesta Kõrts ja Jazz del Mar’i telk. Kujunduses kasutatakse edasi signaallippe, mis peakorraldaja sõnul on väga hea leid.

Järk-järgult valmib merepäevade võrguleht, mille luulenurka tulevad näiteks nii haikud, sonetid kui aforismid. “Proua Irma Järvesalu kirjutas väga ilusa luuletuse saarlaste kokkutulemise puhul,” märkis Truuväärt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)