Ruhnus õpiti inimest veest päästma

Teisipäeval kell kaks oli Ruhnu sadamas õppus, mille käigus said ruhnlased näha, kuidas helikopteriga veest inimest päästetakse.

Lääne piirivalvepiirkonna avalike suhete spetsialisti Janne Metsa sõnul oli tegemist väikese õppusega, mille käigus õpetati ja näidati Ruhnu piirivalve kordoni piirivalvuritele ja saareelanikele, kuidas teatud olukorras tegutseda.

“Enne said piirivalvurid teoreetilist õpet, ning pärast näidati, kuidas asi tegelikkuses välja näeb,” rääkis Ruhnu vallavanem Aare Sünter Oma Saarele, lisades, et nn “päästetav” oli Ruhnu kooliõpetaja, kes enne viidi piirivalvurite kaatriga vette, ning siis tuli helikopterist pinnaltpäästja, kes ta päästis.

Sünteri sõnul oli Ruhnu sadama kai peale kogunenud päris palju elanikke ja turiste sündmust vaatama ning nägid oma silmaga, kuidas selline asi reaalselt toimub.

Sünter ütles, et varem ei ole Ruhnu saarel taolist õppust läbi viidud. Õppus otsustati läbi viia sellepärast, et tegemist on siiski saarega, mis asub üsna kaugel ning seal lähedal on juhtunud ka mitmeid õnnetusi ja tuleb ette olukordi, kus tuleb inimesi veest päästa.

Ka eile olid Ruhnu saare lähistel piirivalve õppused, kuhu olid kaasatud ka Läti piirivalvurid. Teemaks oli ikka see, kuidas päästa inimest veest. laevalt vette visatud mannekeenide päästmisel olid edukaimad Ruhnu piirivalvekordoni ja Saaremaa mehed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)