Laevakompanii kasum kerkis 55 miljonini

Laevanduskontserni Saaremaa Laevakompanii puhaskasum kerkis 2006. aasta 3,6 miljonilt kroonilt 54,8 miljoni kroonini eelmisel aastal.

Märgatava osa kasumist – 37,7 miljonit krooni – sai ettevõte kahjude hüvituse ja viivisena, selgub ettevõtte eelmise majandusaasta aruandest.

Saaremaa Laevakompanii kontserni müügitulu kasvas mullu ligi viiendiku 322,6 miljoni kroonini. 80 protsenti müügitulust moodustas reisijate ja sõidukite merevedu. Müügitulu sisaldab muu hulgas riigilt ja omavalitsuselt saadud ligi 145 miljonit krooni. Merevedude omatulud jäid ettevõttel mullu 2006. aasta tasemele.

Saaremaa Laevakompanii andis 2007. aastal tööd keskmiselt 345 inimesele, kelle brutotöötasu oli kokku 85 miljonit krooni.

Saaremaa Laevakompanii kontserni, mille omanik on Vjatšeslav Leedo, kuuluvad mandri ja saarte vahelisi parvlaevaliine opereeriv Väinamere Liinid, Saaremaa–Ventspilsi liiniga seotud ettevõtted ning bussifirma Sarbuss.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)