Aegna aitas päästa merehätta sattunud rootslasi

Liinilaev Aegna võttis teisipäeval merehätta sattunud Rootsi kaatrilt peale kolm inimest ja toimetas nad Ruhnu.

Piirivalve sai teate Ruhnu saare lähedal mootoririkke tõttu triivima jäänud Rootsi kaatrist teisipäeva hommikul kell viis. 15 meetri pikkuse kaatri pardal oli neli inimest, kellest üks oli vigastatud.

Kell 5.11 Ruhnu kordonist väljunud piirivalvekaater püüdis kaatrit pukseerida, kuid halbade ilmastikuolude tõttu ei olnud see võimalik.

Piirivalvekaater võttis viga saanud inimese pardale, ülejäänud kolm ei soovinud kaatrit maha jätta ja jäid sellega triivima. Kell 9.13 teatasid kolm kaatrisse jäänud inimest, et otsustasid päästeparve ronida, sest kaatrisse tuli vett sisse. Ka teatati veel ühest vigasaanust.

Piirivalve palus liinilaeval Aegna suunduda sündmuskohale lootuses, et suurem laev suudab kaatri Ruhnu pukseerida. Kuna vali tuul ja kolmemeetrised lained takistasid ka liinilaeval kaatri pukseerimist, võeti inimesed päästeparvelt pardale ja viidi Ruhnu.

Tallinnast saabunud piirivalvekopter võttis kõik merehädalised pardale ning maandus Tallinnas kell 14.08. Kaks vigastatut olid alajahtunud ja šokis ning kiirabi viis nad Mustamäe haiglasse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)