On jaaniaeg. Tule jaanitulele!

KURESSAARE
Esmaspäeval, 23. juunil Kuressaares Vabadussõja ausamba juures kl 17 võidupüha rahvakoosolek ja pidulik tulejagamine valdadele.
Kuressaare linna puhkealal esmaspäeval, 23. juunil kl 21 jaaniõhtu. Rahvalik kontsert, mida juhib Abruka Maali ehk Lea Kuldsepp. Esinevad rahvatantsijad, lauluansamblid ja pillimehed. Tantsuks mängivad Tartu pillimehed. Jaanitule süütamine päikeseloojangul.

KAARMA
Laupäeval, 21. juunil Randveres kl 18 jaanituli ja kodukandi päev.
Pühapäeval, 22. juunil Kaarma maalinnal jaanituli. Kl 15 küladevahelised spordivõistlused, kl 18 Kaarma Rammumees 2008, kl 20 valla taidlejate kontsert. Kl 22 tantsumuusika ansamblilt Helios.
Esmaspäeval, 23. juunil Elme jaanituli.
Esmaspäeval, 23. juunil Eikla jaanituli.
Esmaspäeval, 23. juunil Abruka jaanituli. Kl 21 tule süütamine. Elav muusika, rahvuslikud mängud ning traditsiooniline jalgpallilahing.
Esmaspäeval, 23. juunil Mändjala kämpingus kl 19 üks igati kaasakiskuv jaanituli – hääd saare huumorit armastavate õhtujuhtide Allar Raamatu ja Mehis Vipi juhtimisel saab kaasa lüüa paljudes lõbusates seltskonnamängudes, mängitakse hääd eesti muusikat ning süüdatakse ka saare jaanituli. Jätkub nii süüa kui juua, kiirematele ka kämpingukohti. Telkimiskohti jagub kohe kindlasti! Jaanitulele on sissepääs täitsa tasuta! Vöta kaasa oma sõbrad ja pereliikmed ning tule veeda üks mönus õhtu Mändjala mändide all. Info ja ööbimiskohtade broneerimine telefonil 52 25 300.

LÜMANDA
Laupäeval, 21. juunil Taritu koolimaja juures kl 20 Taritu näiteringi vabaõhuetendus L. Koidula Kosjakased. Pilet 35 krooni, õpilastele 10 kr. Pärast etendust süüdatakse jaanituli.
Pühapäeval, 22. juunil Karala külas kl 21 jaanitule süütamine. Kohapeal laul, tants ja murumängud. Elav muusika.
Esmaspäeval, 23. juunil Lümanda vana vallamaja õuel kl 21 etendab Lümanda näitering Lydia Koidula ainetel “SÄÄRANE MULK ehk HARJUTAMINE TEEB MEISTRIKS”. Etenduse pääse 25 krooni. Pärast etendust samas vallavanema tervitus ja jaanitule süütamine. Tantsuks mängib OmaMeheBänd.
Pühapäeval, 22. juunil Leedri külas Saaru väljal kl 12–14 II Leedri külalaat. Oodatud on kõik, kel pakkuda midagi isetehtut: käsitööd, tarbeesemeid, saunavihtu, hoidiseid jms. Sel aastal võib tuua ka viisakaid taaskasutusasju (nt riided, nõud). Iga müügilett paneb omalt poolt ühe asja ka loteriile, mille tulu läheb Leedri külaseltsile külaarengu toetuseks. Jaanituli süüdatakse kl 21. On šašlõkki ja koduõlut, kes soovib tuleb oma koogi-kohviga. Osavõtutasu on 25 kr täiskasvanu kohta. Lisainfo www.leedri.ee .

SALME
Laupäeval, 21. juunil Läätsa sadamas kl 21 Salme vallateatri etendus (viimast korda) A. Uustulnd Naistele mehed, meestele meri… Pääse 35.–/ 25.–
Pühapäeval, 22. juunil Salme suvi 2008. Külade spordimängud, vallavanema vastuvõtt koolilõpetajatele. Õhtul kl 20.30 jaanipidu ansambliga Seljanka.

LAIMJALA
Pühapäeval, 22. juunil Luhina rannas Saarekülade seltsi jaanituli. Pakutakse lõbusat olemist kõigile ja pillimehedki on kohal
Esmaspäeval, 23. juunil Laimjala mõisapargis jaanipäev. Päeva esimene pool kuulub spordivõistlustele ja algab juba kl 11 võrkpalliturniiriga (3+1 võistkondadele). Mängitakse jalgpalli, toimub munaviskevõistlus ja ka sel aastal traditsiooniline õllekastide otsa ronimine. Lisaks veel mitmesugused võistlused lastele. Valitakse parim grillmeister ja võisteldakse õllesortide tundmises. Kell 21 süüdatakse jaanituli ja pärast seda esinevad oma valla taidlejad. Tantsuks mängib ansambel Volax Tartumaalt.

ORISSAARE
Laupäeval, 21. juunil Maasi külaplatsil kl 20 jaanituli.
Pühapäeval, 22. juunil Ristiväljal jaanituli.
Pühapäeval, 22. juunil Tagavere koolimaja õuel jaanituli. Kl 14 traditsiooniline võrkpalliturniir, registreerimine enne algust kohapeal. Kl 16 mängud ja võistlused lastele, kl 20 rammumehe valimine, kl 22 lõkke süütamine. Alates kl 22 juhivad õhtut ja tee-vad muusikat mehed mandrilt, ansambel POOLENBAND. Oodata on üllatusesinejaid. Pilet lastele 10 kr, täiskasvanuile 20 kr, koolieelikud tasuta.
Pühapäeval, 22. juunil Rannaküla sadamas kl 20 Kavandi kandi jaanituli. Tantsuks ühemehe bänd Haapsalust. Kavas mängud, tants ja väikesed ostud baarist.
Esmaspäeval, 23. juunil Orissaares Illikul kl 21 jaanituli. Mängib ansambel Veel Kord. Esinevad line- ja kõhutantsijad. Avatud kohvik ja müügipunktid.

PÖIDE
Pühapäeval, 22. juunil Kahutsi maalinnal kl 20 jaanituli. Esineb ansambel Svips.

MUSTJALA
Laupäeval, 22. juunil Võhmal kl 21 jaanituli.
Pühapäeval, 23. juunil Pangal kl 21 jaanituli.
Pühapäeval, 23. juunil Mustjalas kl 10 Mustjala valla küladevaheline võrkpalliturniir, kl 21 jaanituli. Tantsuks ans Lux.

VALJALA
Pühapäeval, 22. juunil Valjala PK staadionil kl 11 külade spordipäev. Rannavolle 4-liikmelisele (3M+1N) võistkonnale, teatevõistlus (6 liiget), korvpalli vabaviskevõistlus (3M+1N), võistlused kõige pisematele. A. Sanniku 125. sünniaastapäevale pühendatud sangpommi mitmevõistlus.
Pühapäeval, 22. juunil Valjala maalinnal kl 21 jaanituli. Kavas rahvuslikud spordialad, minikontsert külalisesinejatega, karaoke. Tantsuks keerutavad plaate DJ Andres Laht, Veiko Valge.
Esmaspäeval, 23. juunil Valjala kirikus kl 17 võidupüha jumalateenistus. Küladele pidulik võidutule jagamine vabadussamba juures. Kl 18 kirikuõuel Eesti 1918.–1920. a Vabadussõja võitjate ausamba juures mälestuskontsert. Kirikus esineb 120-aastasel orelil tunnustet helikunstnik-organist Jaanus Torrim.
Esmaspäeval, 23. juunil Jööri külas jaanituli. Algus koos tule saabumisega kell 19 muuseumi õuel. Kaasa võtta söök, jook ja pidutuju. Kavas sportmängud ja muidumängud.
Esmaspäeval, 23. juunil Sakla külaplatsil kl 21 jaaniõhtu. Tule süütamine kl 21.30. Rahvuslikud mängud, üllatused.
Teisipäeval, 24. juunil kl 12 kalmistupüha.

KIHELKONNA
Esmaspäeval, 23. juunil Kihelkonna laululaval kl 19 eeskava. Esinevad Kihelkonna, Salme ja Lümanda taidlejad jt. Kl 21 tule süütamine. Tantsuks ansambel Armas Aeg.

LEISI
Esmaspäeval, 23. juunil Oitme karjamaal kl 20 Leisi valla jaanituli. Laulu-, tantsu-, pillimänguvõistlused. Jaanijooks Karja–Oitme. Õhtut juhib Aivo Sadam ja tantsuks mängib ansambel Viska Viis. Jaanitule süütamine kl 21. Kohapeal söögid, joogid. Sissepääs 25 krooni.

PIHTLA
Laupäeval, 21. juunil Kõljala vana lasteaia lõkkeplatsil kl 21 jaanituli.
Pühapäeval, 22. juunil Kukessaare rannas jaanipäev. Kl 11 algab võrkpall (3+1), kl 20 lastevõistlused, kl 22 tulesüütamine. Tantsuks mängib Tarvo Raja. Tantsuvaheaegadel võistlusmängud täiskasvanutele.
Esmaspäeval, 23. juunil Pühas kl 17 tänavakorvpalliturniir Püha rändkarikale. Kl 20 võistlused lastele; laulavad Pihtla naiskoor, Pihtla Mannid; lõõtspillimuusika. Kl 22 EELK Püha Jakobi kirikus vanamuusikaansambli Rondellus kontsert (tasuta). Buss Püha jaanitulele väljub kl 19 Kuressaarest vana Maapanga eest. Kl 20 Pihtla vallamaja ees annab vallavanem üle võidutule valla jaanituledeks, osalevad Pihtla naiskoor, pasunapoisid, kohalik kaitseliit.

MUHU
Esmaspäeval, 23. juunil Hellamaa spordiväljakul kl 19.30 kogunemine, rongkäik Muhu kiriku juurest Hellamaa spordiplatsile. Kl 20.30 eeskava, kl 21.30 tule süütamine. Tantsuks mängib ansambel Laulusõbrad. Rahvuslikud mängud nii suurtele kui väikestele.

KÄRLA
Esmaspäeval, 23. juunil Kärla pargis jaaniõhtu. Kl 20 Kärla klubi juures põhikooli näiteringilt lustlik lugu Kalevipojast. Kl 21 tule süütamine. Tantsuks mängib ansambel Svips.

RUHNU
Esmaspäeval, 23. juunil Ringsu sadamas jaanituli. Kl 20 tule süütamine.

TORGU
Esmaspäeval, 23. juunil Sääre ajalootoa õuel kl 19 jaanituli Saaremaa muinsuskaitse seltsi liikmetele.
Esmaspäeval, 23. juunil Laadlas kl 19 lastevõistlused, pärast seda traditsioonilised võistlused täiskasvanutele. Kl 21 tantsumuusika ühemehebändilt Teet, tule süütamine.
Esmaspäeval, 23. juunil Sääre paargu juures kl 21 mängib Andrus Kalvet rikkalikus valikus tantsumuusikat igale eale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 71 korda, sh täna 1)