51. Saaremaa velotuur startis Tartust

Saaremaa ühe ajaloolisema spordiürituse, Saaremaa velotuuri starti astus eile õhtul Tartus 111 võistlejat, kes viie päevaga sõidavad läbi Eesti, lõpetades pärast 507 kilomeetri läbimist Kuressaares.

Marsruudil Tartu–Viljandi–Rapla–Liiva–Kuressaare kulgeva velotuuri starti asub kogu Eesti rattaparemik, lisaks üks klubi Soomest. Eesti klubide koosseisus sõidavad velotuuril ka ratturid Itaaliast, USA-st, Soomest ja Leedust.

Eelmisel aastal juubelit tähistanud velotuur on sel aastal tavapärasest päeva lühem. Kui eelmistel aastatel sõideti Tartust Otepääle ja sealt Viljandisse, siis tänavu jäetakse Otepää kokkuhoiu eesmärgil vahele.

Saaremaale jõuab velotuur reedel, kui Liivalt antakse start 150,6 km pikkusele Liiva–Orissaare–Leisi–Kuressaare–Lümanda–Viidu–Kuressaare grupisõidu etapile. Velotuuri üks tuntumaid etappe on kurikuulus oma Viidul sõidetava kruusalõigu poolest. Laupäeval toimub Kuressaares 20 km pikkune eraldistardi etapp ning linnatänavatel sõidetav viimane etapp.

Saarlaste klubi Viiking läheb treener Riho Räime sõnul eelkõige velotuuri lõpuni sõitma ning esinema nii hästi kui vähegi võimalik. Eelmisel aastal velotuuri ühe etapi võitnud klubi esisõitja Indrek Rannama on Räime sõnul võimeline seda saavutust kordama. “Selles ei ole kahtlustki, et Indrek samaks võimeline on,” ütles ta.

Viikingi koosseisus sõidab seekord ka itaallane Marco Bonelli. Räime sõnul on tegemist mehega, kes rahastab teise itaallase, Hawaii Expressi värves sõitva Massimiliano Lelli osalemist. Räim rääkis, et mees tahtis ka ise velotuuri läbi teha ning nad olid nõus ta oma meeskonda arvama.

Lelli, kelle osalemist Bonelli rahastab, on saavutanud kolmanda koha maailma ühel mainekamal velotuuril Giro d’Italial ning võitnud eraldistardis Itaalia meistritiitli. Lisaks on mees korduvalt osalenud Tour de France’il.

51. velotuur Saaremaal

Reede, 20.juuni
12.00 3. etapi start Muhus Liival; 12.16–12.21 1. vahefiniš Orissaare 13,4 km; 12.57–13.12 2. vahefiniš Leisi 45,7 km; 13.48– 14.16 3. vahefiniš Kuressaare 86,5 km; 14.10–14.44 1. mäefiniš Viidu 104,2 km; 14.33–15.14 2. mäefiniš Viidumäe 123,0 km; 15.08–15.57 orienteeruv 3. etapi lõpp Kuressaares Smuuli tn-l SÜG-i hosteli juures.

Laupäev, 21. juuni
10.00 4. etapi start Kuressaares – eraldistart Kuressaares 20 km; 12.00–12.30 orienteeruv 4. etapi lõpp Kuressaares Rüütli spaa ees; 16.00 5. etapi start Kuressaares Tallinna tn kaubanduskeskuse Ferrum ees. Ring tänavatel: Tallinna–Raekoja–Uus–Allee–Uus-Roomassaare–Nooruse–Kaevu–Uus–Karja–Tallinna tn, 4 km x 16 ringi. Etapil 3 vahefinišit 4., 8. ja 12. ringi lõpus; 17.20–17.45 orienteeruv 5. etapi lõpp Kuressaares Ferrumi ees.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)