Pöide vald kärpis õpilaste soodustusi

Pöide vallavolikogu otsustas lõpetada sõidusoodustuste maksmise vallas elavatele põhikooli lastele, kes õpivad Orissaare gümnaasiumis.

Pöide vallasekretär Maire Käärid ütles Oma Saarele, et praeguse seisuga puudutab sõidusoodustusest ilmajäämine 21 Orissaare gümnaasiumis käivat põhikooliealist last. Käärid märkis, et olukorras, kus Pöide vallas asub remonditud Tornimäe põhikool, pole mõtet soodustada valla põhikooliealiste laste õppimist teise omavalitsuse haridusasutuses. Sõltub ju laste arvust ka koolile makstava pearaha suurus, lisaks peab Pöide vald maksma Orissaare koolis käivate laste eest kohamaksu.

Gümnaasiumiõpilaste sõidukulud katab vald jätkuvalt, sest võimalus gümnaasiumiharidust omandada Pöide vallas puudub.
Tornimäe põhikoolis õpib praeguse seisuga 66 last.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)