Nael: Mustjalga kerkib sadamalinn (2)

Nael: Mustjalga kerkib sadamalinn

 

Saare maakonda on tekkimas teine linn. Võõrapärase nimega Mustjala City. Kohalik omavalitsus otsustas linnaks arenemise ette võtta, et pakkuda Saaremaa Sadamat väisavatele ristluslaevadele enam atraktiivsust.
Naela Mustjala toimetusele andis eksklusiivintervjuu Mustjala City uus imporditud linnapea Joonatan Austraaliast (fotol).

Mister Austraaliast, miks säärane grandioosne plaan?
Ool rait. Plaan sellest, et inimesed eksivad ära. Tuleb kruiisilt ja eksib. Ei saa lubada, et eksivad. Et on ainult mets ühel pool ja meri teisel pool. Kui kruiis tuleb, peab kruiisil olema kõik tingimused. Mitte ei eksi.

Aga ikkagi, ühe laevameeskonna liikme eksimine ei saa ometi olla miljonilinna ehitamise ainupõhjuseks.
See oli finaalpunkt. Tegelikult on siin kõik olemas. Supersadam, palju maad, Mustjala pulm. On vaja ainult üks idee. Vallavanem tegi idee. Mina teen valmis.

Kirjeldaksite ehk projekti lähemalt.
Loomulikult. Kõik saab alguse sadamast. Kokkulepped olemas, et järgmine hooaeg külastab sadamat 1000 laeva. 600 000 turisti. Kogu aeg laev sees, tsiuh-tsauh, siia-sinna. Sadamasse tulevad hotellid, butiigid. Rannajoon kuni Panga pangani tuleb kuurort. Spaa.

Edasi tulevad majad. Suured majad. Kolm korrust, seitse korrust. City tuleb kiriku ümber.

Kes selle eest maksab?
Raha pole maailmast kadunud. Austraalias meil seeme olemas. Kullakaevandused. Minu raha. Natuke raha sisse, palju raha välja. Meil üks idee veel. Teeb raha.

Mis teeb raha? Hakkate raha tootma?
Oo ei. Meil idee ehitada Mustjalga oma filmitööstus. Mustjalawood. Nagu Bollywood Indias. Hakkame tegema sõjafilme. Tead küll – “Rambo”, “A-Rühm”, “Terminaator”. Ool rait. Head filmid. Meil mets, mida põletada filmis, pank, kust alla hüpata. Kõik on olemas.

Teil on tõesti suured plaanid. Aga mis saab Kuressaarest?
Kuressaare sakib. Seal pole midagi! Üks suur kivist maja ja palju soomlasi. Metsa pole, panka pole, pulma pole, sadamat pole. Midagi pole. Meie neelame Kuressaare alla. Kuressaare nagu Torgu varsti. Inimesed tulevad kõik ära. Tööd pole. Poode pole. Midagi pole.

Kas Mustjala City saab ka oma kaubamärgid lisaks Mustjalawoodile ja sadamale?
Me oleme ise üks märk. Minu astroloog V. E. Valaja teatas, et eile öösel tekkis taevasse üks uus sodiaak. Ta nimetas selle Terra Mustjalaseks. See on märk, sest ta kogu aeg Mustjala kohal ripub.

Aga loomulikult. Sadamalinnale kohaselt meil kasiinod. Tänavad kõik punaste laternatega. Ilus. Ja loomulikult meil jalgpallimeeskond Mustjala City Müristajad. Eelmine vallavanem avaldas soovi asuda treenima seda meeskonda. Austraaliast siia kõik rägbimängijad ma tõin. Suured poisid. Ilusad. Nemad nüüd harjutavad Eesti meistriks ja siis maailmameistriks. Fännklaab ka olemas meil. Kõik valla töötud. Vallavanem ka neil treener. Karjub nendega kogu aeg. Mustu Suru, Mustu Suru – Suru Pahad vastu Muru! Hea, eksole.

Mustjala pulmast saab samasugune kultuuribränd nagu Viini sümfoonikud või Woodstocki festival.

Aga okei, ma lahkun. Pean minema uut valitsuse hoonet vaatama. Poe kõrval. Renoveerin. Selle rohelise maja. Tead küll. Seal filmis oli.
No head aega siis. Tule aga jälle. Ma näitan sulle laternaid ka siis. Punaseid. Sul naine on?

P. S: Edaspidi saata kirjad Naelale aadressil: “Nael”, Mustjala, Nõudmiseni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)