Kuressaare päästemaja ehitust ähvardab edasilükkumine (4)

Olukorras, kus riik otsib, kust raha kokku hoida, on löögi alla sattunud ka Kuressaarde uue päästemaja ehitamine. Algul pidi ehitus algama augustis ja lõppema kevadel 2009.

Siseministeeriumi kinnisvara nõuniku Kalmer Grossi sõnul on selleteemalisi jutuajamisi küll olnud, kuid mingit otsust tehtud ei ole. Ta lisas, et siiski ei saa praegu sajaprotsendilise kindlusega väita, et maja ehitamine algab ja saab ka lubatud ajaks valmis.

Päästeameti vana maja lammutati maha aasta tagasi ning Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi tellimusel valminud uue hoone projekt on ka ekspertiisi läbinud. RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm ütles, et praegu töötatakse projekti täpsustuste kallal ning on alustatud ehitushanke ettevalmistamisega.

Idnurme sõnul puudub RKAS-l info, et päästemaja ehitamise plaan võib sattuda mingiks ajaks kalevi alla. Siiski märkis ka tema, et seda, kas ehitus tänavu ka algab, ei ole veel lõplikult kinnitatud.

“Enne ehitushanke väljakuulutamist tuleb RKAS-i kasuks seada kinnistu hoonestusõigus. Vastava ettepaneku saab vabariigi valitsusele esitada rahandusministeerium,” ütles Idnurm, nentides, et võimalus, et rahahädas siplev valitsus võib hoone ehitamise peatada, on olemas.

Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe kinnitusel ei ole sellist plaani, et maja ehitus edasi lükkub, kordagi otsesõnu välja öeldud, kuid tema kardab säärast otsust juba ammu. Seda just negatiivsete lisaeelarvete vastuvõtmise valguses.

Lindmäe sõnul ei ole selline otsus loomulikult hea. Eelmisel kevadel, kui päästjad oma vanast majast ajutisele pinnale kolisid, lubati neile, et 2009. a kevadel saavad nad uutesse ja kaasaegsetesse ruumidesse. Samas märkis Lindmäe, et tuleb olla kannatlik ja loota, et uus maja kunagi siiski valmis saab. “Meie asi on oma tööd teha, mitte vinguda,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)