Kultuuriteadlased tutvuvad Saaremaaga

Kultuuriteadlased tutvuvad Saaremaaga

VÄIKESAARTE UURIJAD: Teadlasi huvitab Saaremaal saarte kultuur, rahvamuusika ja tavad.

Eile algas Ülikoolide Keskuses Saaremaal kahepäevane rahvusvaheline seminar Small Island Culturies Research Initiative, mis keskendub väikesaarte kultuurilistele eripäradele.

Seminarist võtab osa 12 väikesaarte uurijat Austraaliast, Jaapanist, Norrast, Rootsist, Soomest ja USAst.

Järgmisel teisipäeval toimub Turu saarestikus neljas rahvusvaheline SICRI konverents, millest osavõtjad palusid organiseerida neile sõidu ka Saaremaale. Siia saabunud teadlasi huvitab saarte kultuur, rahvamuusika ja tavad.

Eile rääkis Maret Pank TÜ Kuressaare kolledžist külalistele saarte koostööst, Kuressaare kolledžist ja tuletornide ühingust ning Lümanda vallavanem Tarmo Pikner Saaremaa oludest ja kohalikust äritegevusest.

Täna tutvustab Anu Vares B7-t – Balti saarte võrgustikku. Seminari ühe organiseerija Antti Karlini sõnul on õhtul kavas külastada ühte Saaremaa talu ning vaadata kohalike rahvamuusikute esinemist. Pühapäeval aga sõidetakse vaatama Abrukat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)