Klassikalise muusika pärlid Kuressaare suvemuusika kontserdil

Homme õhtul astub Kuressaare pargi kõlakojas üles Nõmme muusikakooli kammerorkester dirigent Jüri-Ruut Kanguri juhatusel.

Orkestri repertuaar on väga mitmekülgne ja ulatuslik: sümfooniad, instrumentaalkontserdid, samuti ka filmimuusika, kokku üle 100 teose.

Pühapäevasel kontserdil kõlavad mitmed klassikalise muusika tippteosed nagu Sibeliuse “Finlandia”, Puccini ooperiteemade süit, Charpentieri “Te Deumi” sissejuhatus (tuntud kui Eurovisiooni tunnusmeloodia), Mussorgski “Hopakk” ja Elleri “Koit”. Kontserdil astuvad üles ka noored andekad solistid: Mozarti klarnetikontserdis soleerib Marten Altrov ja Svendseni “Romansis” Piret Pajusaar.

Olete oodatud nautima mitmekesist orkestrikontserti nooruslikus ja kõrgetasemelises esituses. Orkester on asutatud 2003. aastal ja selles mängib 35 Nõmme muusikakooli õpilast ja vilistlast vanuses 12–20 aastat.

Oma tegutsemisaja jooksul on orkester osalenud mitmetes rahvusvahelistes koostööprojektides ja mainekatel festivalidel nagu Euroopa noorteorkestrite festival Itaalias Firenzes ja maailma noorteorkestrite festival Orchestrades Prantsusmaal.

Kontsertreisid on kollektiivi viinud veel Soome, Norrasse, Saksamaale, Inglismaale ja Hollandisse. Tänavu märtsis oli ulatuslik turnee Lõuna-Aafrika vabariigis, kus üle riigi anti 7 menukat kontserti.

Katre Roolaht

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)