Kajakkides ümber Saaremaa

Kajakkides ümber Saaremaa

 

Täna õhtul kella viie ajal istub Kuressaare jahisadamas hulk seiklushuvilisi inimesi kajakkidesse (kajak on süsta-tüüpi väike paat, neid on ühe- ja kahekohalisi) ja alustab merereisi ümber Saaremaa. Esialgsete plaanide kohaselt loodetakse samas punktis tagasi olla umbes nädala pärast. Matkaseltskonna giidiks on Mart Mölder, kes veab süstamatku Saaremaal.

Eile ei olnud veel teada matkajate esimene puhkekoht, sest esimese peatuspunkti asukoha määrab tuule suund. “Hetkel on arvatavad edelatuuled, ning tõenäoliselt sõidame Vätta poolsaare poole,” rääkis Mölder. “Kui tuul on põhjast, võtame suuna Sõrve poolsaarele.”
Varem Möldri sõnul tervet ringi Saaremaale peale tehtud ei ole.

“Selle reisiga tähistame seda, et inimestele seikluspuhkust pakkuv firma on Saaremaal tegutsenud juba aasta,” ütles Mölder, lisades, et reisiga ümber Saaremaa valmistavad ja treenivad nad ennast selleks, et teha juunikuus kajakkidel retk ka Rootsi. “Eestist linnulennul on lähim Rootsi saar 170 km kaugusel, kuid see on väike liivaseljandik,” teab Mölder, kelle sõnul ei ole siitpoolt sellist retke veel ette võetud.

“Üldiselt on meil põhimõte näidata inimestele kohti, kuhu nad muidu ei satu,” selgitas Mölder oma ettevõtmist. “Teeme seda sportlikul viisil ja me ei kahjusta loodust,” rõhutas ta. Möldri kinnitusel on inimeste ohutus matkal tagatud. Kogu päästevarustus ja

-süsteem on nii üles ehitatud, et kui midagi juhtub, tuuakse kõik inimesed tervelt välja. Kaasas on ka abigiidid, kes tagantpoolt jälgivad.

“Kajak on kõige merekindlam sõiduriist,” kinnitas Mölder, lisades, et sellega võib vee all ka sõita. “Kui sa korra sisse istud, siis välja sa sealt enam ei saa,” naeris Mölder, selgitades, miks ta ikka ja jälle mereretki ette võtab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)