Juhtkiri: Minuga ju ei juhtu… (1)

Juhtkiri: Minuga ju ei juhtu…

 

Tulekahjud röövivad meilt palju inimelusid. Nii noori kui ka vanu. Kui tuli on vaba voli saanud, siis ta ei vali, keda või mida võtab. Aga vaatamata pidevatele hoiatustele mõeldakse enamasti ikka sinisilmselt, ega siis minuga juhtu.

Mitmeid tuhandeid kordi on aastate jooksul kasutatud sõna suitsuandur. Väike ja odav vidin, mis on päästnud palju inimelusid. Aga kas me ikka oma majja peaks selle paigaldama? No on ju palju tähtsamat, mida osta.

Ühel varahommikul aga helistab magajale tuttav, kes juhtunud mööda minema ja küsib, et tead ka, et su maja põleb. Inimene pääseb eluga imeväel ja viimsel hetkel. Tänu tuttavale, kes õigel ajal tema majast mööda kõndis.

Nii on õnnelike juhustega. Suitsuanduri soetamine on aga kindlapeale minek. Piisab vaid selle asja muretsemisest ja hoolitsemisest, et patarei oleks töökorras. Muide, kui patarei tühjaks hakkab saama, ütleb andur sulle seda ise. Nii tark vidin on. Loomulikult annab ta märku kohe, kui häireolukord käes.

Tubli on inimene, kes käib ringi lahtiste silmadega ja helistab, kui midagi valesti on. Mida rohkem on meis hoolivust teiste suhtes, seda enam saame loota sellele, et ka meist hoolitakse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)