Valev Sein liidab tavalisuse ebatavalisusega

Valev Sein liidab tavalisuse ebatavalisusega

 

Saaremaa kunstistuudios on võimalik kõigil neil, kes hindavad traditsioonilise ja ebatraditsioonilise kunsti kooskõlast tekkinud sümbioosi, nautida Valev Seina näitust.

“Kui tavalist tahvelmaali teed, siis ei saa selliseid lahendusi kui maalida erinevatele pindadele,” tutvustas Anne Tootmaa Saaremaa kunstistuudiost Valev Seina näitust.

“Kunstnik ei raatsi mitte midagi ära visata,” märkis Tootmaa ja viitas maalile, mis on tehtud Singeri õmblusmasina alusplaadi peale, mis kunstniku ideel peaks edasi andma reflektsioone. “Samet annab edasi huvitavat materjali liikumist,” osutas Tootmaa teisele maalile. Tõepoolest, kunstnik on kasutanud puitu, klaasi, tekstiili ja kollaaži neist andmaks edasi dünaamikat, värvide liikumist, fraktuuri ja ruumilist mõõdet nii kompositsioonis kui ka maalis.

Valev Sein on õpetanud kunstitudengeile nii maalimist kui ka kompositsiooni. Tema oma maalid panevad inimese mõtlema iseenese ja maailma üle. Üheks ilmekaks näiteks on kas või maal “Algaja eneseurgitseja komplekt”.

Näitustel on Valev Sein esinenud üle kümne aasta. Tema kaleidoskoopiline kunstnikusilm üritab aina tabada köitvaid detailikesi ja neid uutesse süsteemidesse paigutada. “Sein on oma väärtraasukeste kollektsiooni üles ehitanud nii, et piisab optilise torukese keeramisest ja killukeste liikumine muudab kogu mulje,” on Valev Seina maalimislaadi kirjeldanud Kerttu Soans.

Näitus jääb avatuks 4. juunini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)