Noored kotkad tänasid tegijaid

Kaitseliidu noorteorganisatsioon noored kotkad tähistas laupäeval Tallinna reaalkoolis oma 78. aastapäeva aktusega, kus tunnustati tänukirjade ja medalitega noorkotkaid, noortejuhte ning organisatsiooni toetajaid.

Saaremaalt pälvis Noorte Kotkaste Aitaja märgi naiskodukaitsja, esimene Saaremaa kodutütarde ringkonnavanem Piret Urgas, teenetekirja Kuressaare vanalinna koolis poistega tegelev Adam Tamjärv ning tänukirja naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaine Rita Loel.

Noorte kotkaste Saaremaa maleva pealik Andres Kolk oli rõõmus, et seekord jagati tunnustust ennekõike noortejuhtidele ning organisatsiooni abistajatele.

“Positiivne on minu meelest just see, et tunnustust said täiskasvanud rühmajuhid ning nende abilised, sest nemad on see põhijõud, kes noortega tegelevad,” rääkis Kolk, lisades, et meie maakonnas on 200 noorkotka peale vaid üks palgaline instruktor ning ülejäänud teevad oma tööd vabast ajast ja tahtest. Kogu Eestis on noorkotkaid 3500 ning palgalisi inimesi vaid 16.

“Kuna Kaitseliidus vabatahtlikele töötegijatele palka ei maksta, on aumärgid ja tänukirjad ainus tunnustus,” sõnas Kolk. Tema arvates peaks aga riik laiemalt mõtlema noorte ja lastega tegelejate töö tasustamisele, sest see, mida teevad kas või noorte kotkaste ja kodutütarde rühmajuhid, on puhas ennetav töö.

“Kui päästeamet reklaamib kodudesse paigaldatavaid andureid ning terviseedendajad kutsuvad inimesi ennast karastama, on see töö samasugune preventiivne tegevus,” ütles Kolk, kelle sõnul on Eestis noorsootöö suuresti üles ehitatud tagajärgede likvideerimisele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)