Viinistus toimus konverents “Õpime teiste kogemustest”

15.–16. mail toimus Viinistu konverentsi- ja kultuurikeskuses Euroopa Kalandusfondi konverents “Õpime teiste kogemustest”. Osalema oli kutsutud igast kalanduspiirkonnast viis inimest.

“Kahju, et kiirel kalapüügihooajal ei saanud osaleda tegevkalurid,” märkis Saaremaa kalurite esindaja Tiiu Kupp, kes ütles, et oma kogemustest tegid ettekanded Hispaania kalandusministeeriumi kantsler ning rääkimas olid ka Taani toidu-, põllumajandus- ja kalandusministeeriumi esindajad.

“Suurte kalapüügitraditsioonidega maade esindajate ettekanded olid väga sisukad ja kuulamist väärt,” lisas Kupp, keda pani imestama Inga Krekele, Daugavpilsi tegevusgrupi koordinaatori ettekanne nende LEADER-i kogemustest. Tiiu Kupu sõnul tegutseb lätlaste kalanduse tegevusgrupp juba aastast 2003, paralleelselt põllumajanduse töögrupiga. “Meil ei ole riiklikus arengukavas üleriigilisele kalanduse arendamisele eriti rõhku pandud,” möönis Kupp.

“Loodame, et saadud teadmised aitavad konverentsist osavõtjail paremini töösse rakendada Euroopa Kalandusfondi meedet “Rannakalanduse säästev areng”,” lisas ta.

Konverentsil osalejad tutvusid Viinistu kunstimuuseumi kunstikogu omaniku Jaan Manitski juhatusel ka muuseumi arvukate taieste ja kogu territooriumiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)