Saksa mahetootjad tutvusid Saare mahetootjatega

Saksa mahetootjad tutvusid Saare mahetootjatega

 

Teisipäeval ja kolmapäeval külastasid esmakordselt Saaremaad Saksa suurte mahetootjate ühenduse BioPark esindajad Mecklenburg-Vorpommernist.

“Esimest korda külastasid nad Eestit detsembris ja tutvusid siis Eesti mahetootjate üldise tegevusega, seekord oli aga eesmärgiks tutvuda rohkem ettevõtetega,” ütles põllumajandusministeeriumi välissuhete büroo peaspetsialist Liina Grünberg.

“Kui sakslastel on suurtootmised ja eraasutused, kes neid kontrollivad, siis meil on väikeettevõtted ja riiklik süsteem, mis on paremini kontrollitav,” tõi ühe erinevusena välja põllumajandusministeeriumi mahepõllumajanduse büroo juhataja Marika Ruberg. “Suurt huvi pakkus neile Saaremaa kaart, kus on mahetootjad peale märgitud. Ning söödateravili – kas seda saaks meilt osta, paraku on aga meil endalgi sellest puudus,” ütles Ruberg.

Dr Kai-Uwe Kachel, Mecklenburg-Vorpommerni mahepõllumajandusbüroo juhataja nentis, et külaskäik on olnud huvitav ning nad on saanud hulgaliselt uusi kogemusi.

Kahe päeva jooksul külastasid Saksa mahetootjad Uustla piimakarjatalu, kus peetakse Eesti maatõugu lehmakarja, GoodKaarma maheseepi tootvat talu, vaatasid Ranso talu lihaveiseid Jaanus Salli juures ja lambaid Veiko Maripuu juures Mäe Maatalus.

Saaremaal saatis neid mahepõllunduse maaletooja Saaremaal, talupidajate liidu juht Aivar Kallas. Saaremaalt suundusid sakslased Läänemaale kohtuma sealsete tootjatega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)