Pindalatoetuste taotlejate arv Saaremaal väheneb

Pindalatoetuste 2008. aasta taotlusvooru laekus Saare maakonnast ligi 10 % ehk 134 toetusetaotlust vähem kui möödunud aastal. Mullu esitati PRIA-le tähtaegselt 1309 pindalatoetuste taotlust, sel aastal laekus tähtajaks 1175 taotlust. Koos hilinejatega laekus möödunud aastal Saare maakonnast kokku 1328 taotlust. Eestis kokku laekus tähtaegselt taotlus 15 800 maaharijalt, mida on ligi 1000 vähem kui möödunud aastal.

 Hilinejad saavad taotlusi esitada kuni 16. juunini, kuid siis väheneb toetussumma 1% iga hilinetud tööpäeva kohta.

PRIA regioonide osakonna juhataja Tea Tuulbergi sõnul taotlejate arv sel aastal tõenäoliselt langeb. Küllalt palju on tänavu juhtumeid, kus varasem maaharija annab kohustuse või toetuse taotlemise õiguse üle – väiksemad ettevõtjad annavad maa üle neile, kes harivad korraga suuremaid maid.

Ühtne pindalatoetus ja põllukultuuride toetused määratakse 1. detsembriks, keskkonnatoetused 25. jaanuariks. Toetuste väljamaksmise tähtaeg on 30. juuni 2009, ent tavaliselt on PRIA jõudnud pindalatoetused välja maksta juba oluliselt varem – talvekuudel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)