Kuressaare haigla jätkab aasta lõpuni nelja valvekorraga

Ehkki sotsiaalministri allkirjastatud määruse “Haigla liikide nõuded” muudatus paneb üldhaiglatele kohustuse hoida ööpäevaringselt tööl kaks arsti, on Kuressaare haigla saanud 2008. aastaks rahastamise siiski neljale valvekorrale. Mis saab aga aastal 2009, seda SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu eile veel öelda ei osanud.

“Määruse muudatus näeb tõesti ette, et üldhaiglates peab ööpäevaringselt töötama kaks arsti, kellest vähemalt üks on erakorralise meditsiini arst või erakorralise meditsiini täiendõppe läbinud arst või anestesioloog või intensiivravi täiendõppe läbinud arst,” selgitas Sarapuu Oma Saarele.

Samas ütleb seesama määrus, et erialadel, mille statsionaarseid tervishoiuteenuseid üldhaigla osutama peab ja kus eriarst ei tööta haiglas, peab olema tagatud teenuse kättesaadavus. Samuti peab määruse järgi tööl olema günekoloog, kui haiglas on sünnitaja.

Sarapuu sõnas, et minister Maret Maripuu lubas oma viimasel Saaremaa-visiidil, et peatselt tuleb valitsuselt ka määrus, mis paneb paika üldhaiglates valvete rahastamise korra. “Ootame seda dokumenti, siis näeb, mis edasi saab,” nentis haigla juht, kellele teeb heameelt sotsiaalministri ajakirjanduses väljakäidud veksel võimaluse kohta anda Kuressaare haiglale vajadusel ka valvete osas erisusi, kuna tegemist on siiski saarelisusest tingitud eripäradega.

Ülejäänud valvekordade rahastamist haigla omavahenditest Sarapuu aga õigeks ei pea. “See on sama populistlik jutt nagu öelda, et Kuressaares tuleb kõik tänavad ära remontida, kuid samas mitte rääkida, kust selleks raha tuleb võtta,” tõi ta näite. “Ootame ära määruse, mis räägib valvete rahastamisest, ning siis vaatame, kas on vaja erisust taotlema hakata või mitte,” rääkis Sarapuu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)