Rannahooaja esimene päev suplejaid ei meelitanud (2)

Rannahooaja esimene päev suplejaid ei meelitanud

 

Eile Kuressaare Titerannas ametlikult avatud rannahooajal vilistas inimtühjas rannas külm idatuul ning vetelpäästja pidas esimest päeva vahti.

“Idatuul on külm,” sõnas eile augusti lõpuni kestvat hooaega alustanud Securitase vetelpäästja Heigo Kips. Tema sõnul ei olnud eile pärastlõunaks veel keegi 12-kraadises vees suplusmõnusid proovinud. “Nädala lõpu poole lubas soojemat ilma,” ütles aastaid Titerannas puhkajate ja ujujate turvalisuse eest hoolitsenud Kips.

Vetelpäästja sõnul käivad praegu ujumas ainult aastaringselt veemõnusid nautivad ujujad. “Talisuplejad tulevad vist õhtupoole,” avaldas Kips lootust, et hooaja esimesel päeval keegi ikka vette ka läheb.

Heigo Kips mainis ka, et kevadeti kedagi eriti rannas ei käi ning päevad tuleb tal enamasti üksi mööda saata. Vetelpäästja lisas, et tegelikult on peale tema tööl veel mõned vetelpäästjad, kuid neil käib praegu gümnaasiumis veel õppetöö ning seetõttu nad nädala sees valves käia ei saa.

Kui ujujad ja päevitajad välja arvata, on Titerand on suvehooajaks valmis. Muru on niidetud ning traktor andis liiva lükates rannajoonele veel viimast lihvi.

Augusti lõpuni hommikul kella 11-st kuni õhtul poole kaheksani tööpostil asuv vetelpäästja mõõtis eile ka esimesed ametlikud vee- ja õhutemperatuurid sel aastal, mis on näha internetilehe www.ilm.ee rannailma jaotuse all.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)