SEES-i uueks juhatajaks võib saada Piret Pihel

Saaremaa ettevõtluse edendamise sihtasutuse (SEES) nõukogu valis kaheksa kandidaadi hulgast sihtasutuse juhataja konkursi võitjaks Kuressaare ametikooli ärikoolituse osakonna juhataja Piret Piheli (fotol).

“Tegemist on väga innovatiivse ja uuendusmeelse inimesega, kes tunneb väga hästi majandust üldiselt ja samas tunneb väga hästi ka Saaremaa ettevõtluskeskkonda,” ütles Oma Saarele Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja kt ja SEES-i nõukogu esimees Mika Männik. “Piret Pihelil on väga selge nägemus, kuidas SEES-i edasi viia ning kellega koos seda teha, meeskond on seal tähtis,” lisas ta.

Männiku sõnul väärivad konkursi võitja puhul esiletõstmist ka tema tihedad
sidemed sotsiaalvõrgustikuga. Piret Pihel on Kuressaare linnavolikogu liige ja volikogu hariduskomisjoni esimees.

“Mul on selle üle väga hea meel, aga ma ei ole ametlikku teadet veel saanud,” ütles Piret Pihel. “Ma ei ole veel näinud oma ametijuhendit ega teinud konkreetsemaid kokkuleppeid,” loobus konkursi võitja esialgu pikematest kommentaaridest.

Küsimusele, miks ta otsustas konkursist osa võtta, vastas Pihel: “Mul tekkis tunne, et see võiks olla väga huvitav töö.”
Maavalitsus hakkas sihtasutusele uut juhatajat otsima veebruaris, kasutades selleks vaid maakonna ajalehti. Tollal laekus avaldus vaid ühelt kandidaadilt, kes ei leidnud sihtasutuse nõukogu heakskiitu.

Saaremaa Ettevõtluse Arendamise SA endise juhataja Marek Lepametsa leping lõppes 15. novembril, kuid mees soostus sihtasutust edasi juhtima kuni uue juhi leidmiseni. Teise konkursi kuulutas sihtasutuse nõukogu välja märtsis, konkursil osales kaheksa inimest.

Mika Männik on öelnud, et SEES-i nõukogu soovib leida ettevõtte juhataja ametikohale isiku, kes suudaks sihtasutuse muuta kogu maakonda haaravaks arengumootoriks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)