Kadrid rääkisid Kaalis naiste ja meeste võrdõiguslikkusest, tööst ja tervisest (1)

Kadrid rääkisid Kaalis naiste ja meeste võrdõiguslikkusest, tööst ja tervisest

 

Laupäeval kohtusid Saaremaal Kaali järve äärses koolimajas seminaril “Naised, mehed, töö ja tervis” Sotsiaaldemokraatliku Erakonna naiskogu Kadri Lääne regiooni noorikud.

Kohale saabus üle kolmekümne osavõtja, kellest natuke vähem kui kolmandik oli Saare- ja Muhumaalt. Saaremaa Kadri-liikumise kontaktisik Lia Hanso avaldas aga lootust, et liikumine ka Saare maakonnas jalad alla ja hoo sisse saab.

Ilus kevadpäev tuli poolenisti veeta siseruumides, kus sai kuulata mitmeid ettekandeid. Pihtla vallavanema Tõnu Hüti tervituse järel avas seminari naiskogu Kadri esinaine Reet Laja. Anu Kasmel kõneles naiste ja meeste tervisest Eestis ning võrdles andmeid teiste riikide samade näitajatega.

Marianne Mikko rääkis naistevastasest vägivallast, muutustest selle nähtuse tõlgendamisel ning vajadusest probleemi teadvustada. Maret Põlluste pani teema “Sotsiaalne võrdõiguslikkus” raames naised mängima. Mängude kaudu pidi saama selgeks, kui palju mõjutavad meid eelarvamused ja infopuudus, mille põhjal tehakse otsuseid ning kuidas vigu vältida.

Rehabilitatsioonialase seadusandluse muudatuse kavast tegi lühiülevaate Ülle Kruus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)