Emadepäeval jagus rõõmu kõigile osalejatele

Emadepäeval jagus rõõmu kõigile osalejatele

 

Ilusal pühapäeva pärastlõunal kogunes Kuressaare kultuurikeskusse poolteistsada eakat linlast, et tähistada koos aasta üht ilusamat päeva – EMADEPÄEVA.

Ürituse avas peakorraldaja Malle Kips luuletaja sõnadega “Millal maksad memme vaeva?”. Ta märkis, et nii tänased emad, vanaemad kui ka vanavanaemad on kõik kellegi lapsed.

“Oleme täna saanud õnnitlusi ja lilli oma lähedastelt, lastelt ja lastelastelt. Õnnelikud on need saalis viibijad, kellel on ema alles. Paljud meie seast aga süütasid täna küünlad oma emade kalmudel,” kõneles Kips.

Eakaid olid tulnud tervitama ja neile muusikalist külakosti pakkuma Kuressaare vanalinna kooli õpilased. Esimesena esines 2b klassi õpilane Joanna Rasu lustaka “Jänkujenkaga”. Seejärel laulis Maria Vera Pšenitšnaja laulu “Poisid, poisid vaadake ette”. Ilus oli Kaari Arnoldi naljalaul “Ära usu hundijuttu”. Südamlik oli laul “Ma olen väike karjane” Hanna Aksalu esituses. Kaunilt kõlas R. Rannapi laul “Keegi tulla võib” Ethel Saarela esituses.

Seejärel astus lavale tütarlaste ansambel Vanalinna Väsimatud. Ansambli esituses kõlas mõtlemapanev laul “Kõikide laps”. Selles laulus on nagu eluski rõõm ja mure käsikäes. Lapsi saatis klaveril muusikaõpetaja Malle Veske.

Siis jõudis esinemisjärg vanalinna kooli 2a õpilas-näitlejate kätte. Olid ju just nemad laupäeval naasnud üleriigiliselt kooliteatrite festivalilt Jõgevalt kõige kõrgema – laureaadi – tiitliga. Selle tiitli pälvisid nad lõbusa lasteloo “Rongisõit” eest, juhendaja Kadi Tänav Tänak.

Suur tänu vanalinna kooli õpilastele ja nende tublidele juhendajatele suurepärase etenduse eest.

Varsti kostis saalist Paul Aava torupilli hüüd ja lavale tuli tantsuansambel Anna Minna. Juba keerlesidki tantsupõrandal rõõmsad paarid. Pidu ja lõbus mõttevahetus kestis tunde. Ei aastad üldse meil ei loe, kui süda on rinnas noor ja soe…

Oli tore emadepäev.

Lilli Maripuu
KPÜ pressiesindaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)