Saaremaa lihatööstus müüs aprillis 20 protsenti rohkem toodangut

Saaremaa lihatööstus müüs selle aasta aprillis võrreldes eelmise aasta sama kuuga suvetooteid koguseliselt 20 protsenti rohkem.

Lihatööstuse müügidirektori Koit Repnau sõnul müüdi võrreldes 2007. aasta aprillikuuga šašlõkke 33%, grill-lihasid 30% ja grillvorste 6% rohkem. “Kuigi aprill oli võrdlemisi külm, näitab see, et meie uued suvetooted on klientide poolt väga hästi vastu võetud. Teeme väga tihedat koostööd ka AS-i Valjala Söödatehas ning Saaremaa veise- ja seakasvatustega ning enamiku vajaminevast toorainest saame varutud Saaremaalt,” lisas Repnau.

Saaremaa Lihatööstus OÜ annab tööd 230 inimesele. 2007. aastal oli toodete maht ca 6000 tonni. Ettevõte turustab oma tooteid põhiliselt Eestis, kuid eksporditakse ka Lätti, Leetu ja Soome ning vähesel määral Itaaliasse. Lihatööstuse juurde kuulub oma tapamaja, mis töötleb kuus ligi 400 veist ja 3300 siga. Kuus turustatakse ca 500 tonni toodangut, millest 350 tonni moodustavad lihatooted. Saaremaa lihatööstuse tuntuim toode on Saaremaa delikatess-sült, mida toodetakse aastaringselt 10–15 tonni kuus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)