Estonian Air kehtestab teisipäevast kütuse lisatasu

Tänasest kehtestab Estonian Air Helsingi, Vilniuse ja Kuressaare–Stockholmi regulaarlendudel kütuse lisatasu suurusega 155 krooni ning kõikidel ülejäänud regulaarlendudel lisatasu suurusega 235 krooni.

Lennukikütuse hind on viimase kolme kuuga tõusnud enam kui 40 protsenti ja on eelmise aastaga võrreldes ligi 80 protsenti kallim. Kulud lennukikütusele moodustavad märkimisväärse osa lennuettevõtte kuludest, põhjendas lennufirma lisatasu kehtestamist.

Kütusehinna edasised muutused on ettevõtte teatel ettearvamatud ning see avaldab survet kogu lennundussektorile.

Estonian Air käivitas 2006. aastal kütuse ökonoomsema kasutuse programmi. Programmi raames planeerib firma väga täpselt iga lennu teekonna, lennuki lastimise, õhkutõusmise ja maandumise, et tagada väikseim võimalik kütusekulu. Väiksem kütusekulu aitab muuhulgas vähendada ka süsinikdioksiidi emissioone.

Programm on aidanud aasta jooksul säästa viis protsenti kütust, märkis ettevõte oma teates. Viimati tõstis Estonian Air 5,5 protsenti lennupiletite hinda kütusekulude tõttu jaanuari lõpus.

Estonian Airi omanikud on Eesti riik, SAS Group ja investeerimispank Cresco.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)