Kunstioksjonil müüdi üks taies (2)

Kunstioksjonil müüdi üks taies

 

Kuressaare-aineliste taieste konkursi võitjate autasustamistseremooniale järgnenud oksjonil leidis reedel ostja vaid üks kunstiteos.

Kuigi oksjonihaamrit käes hoidnud Ülo Roos kohalolijatele pidevalt meelde tuletas, et nii odava hinnaga pole head kunsti võimalik kuskilt osta, oli oksjoni tulu lõppkokkuvõttes vaid 500 krooni.

“Võtke arvesse, et kunst, mida te sellelt oksjonilt ostate, tulevikus oma väärtuses pidevalt kasvab nagu SMS-laengi,” püüdis Ülo Roos oksjonil osalenud umbes kümmekonda inimest ärgitada pakkumisi tegema.

Lõpuks müüdi 500-kroonise alghinnaga maha Virge Nemvaltsi 2007. aastal valminud akvarell “Lossipark I”. Ostjaks oli Kuressaare tuntud perearst Eha Tali.

Üldse oli Kuressaare sünnipäevale pühendatud kunstioksjonile välja pandud 17 tööd üheksalt autorilt. Tööde kogumaksumus oli 20 600 krooni, mis teeb ühe oksjonil väljapandud töö hinnaks umbes 1212 krooni.

Muude tööde hulgas olid oksjonil esindatud ka 2008. aasta linnaaineliste taieste konkursil ära märgitud teosed: Ilme Armuandi pastell “Jõulud linnas” (alghind 1000 krooni), Dmitri Terehovi õlimaal “Suvine kesklinn” (alghind 2000 krooni) ja Eve Oeselgi õlimaal “Linna väravas” (alghind 1500 krooni).

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)