Kui tantsu ei oleks, mis teeksin ma…

Kaunil kevadpäeval, 29. aprillil kogunes Kuressaares Veski trahterisse lõbus seltskond vanuses 32–85 aastat. Kätlemisi, kallistusi, rõõmsaid hüüatusi ja naeru oli palju. Oli ju 29. aprillil ülemaailmne tantsupäev ja selle toreda seltskonna moodustasid muidugi maakonna rahvatantsujuhid.

Kohale olid tulnud meie kõige staažikamad Meeta Tamm, Linda Laht, Maie Opkaup, Ilmar Kanemägi, Elvi Siimon ja palju teisi.

Kohvilauas heietati mälestusi, tuletati meelde lõbusaid seiku pidudel ja proovitundides. Arutati rahvariiete kandmist ja muretsemist. Suuremat tähelepanu peaks pöörama nn kirsturiietele, s.o vanavanemate riidekirstudest leitud rõivastele. Vahetati ka mõtteid 2009. a vabariikliku tantsupeo ja maakonna tantsupeo üle.

On palve, et kõik tantsujuhid paneksid kirja oma mälestused, tööd-toimetamised tantsupõllul – koostaksid n-ö elutöökroonika. Veel oleks tore, kui on eredaid mälestusi ja huvitavaid seiku meie üldjuhtidest Ullo Toomist, Heino Aasalust, Nelli Uustalust jt. Sellist materjali ootab meilt Kullaterade klubi.

Kuna vanuseliselt olid kokkutulnud väga erinevad, siis selgus, et kõik ei tunnegi kõiki ja nii tehti tutvustus – iga tant-sujuht rääkis lühidalt endast ja rahvatantsust. Kõigi kõnelejate jutust jäi kõlama mõte:
Kui tantsu ei oleks, mis teeksin ma? Oleksin üksi ja kurb ja iluta…
Oli soe, päikseline, õiterohke ja särav nagu rahvatants.

Annika Iin,
rahvatantsujuht

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)