Saarlased osalevad Tallinna rallil (1)

Saarlased osalevad Tallinna rallil

 

9.–10. mail toimub Põhja-Eestis 25. rahvusvaheline Koger & Partnerid Tallinna ralli.

Esialgsetel andmetel teeb Eesti autoralli meistri- ja karikavõistluste teise etapi kaasa veidi üle 150 võistluspaari, neist neli toob starti WRC-auto. Osalejaid on Eestist, Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt, Suurbritanniast ja Hispaaniast. Tallinna ralli peakorraldaja Toomas Ristlaane sõnul on võidusõit sel aastal korraldatud selliselt, et ralli pealtvaatajaile võimalikult kättesaadavaks teha. “Eelmistest aastatest erinev rallikava on tingitud mõningatest lahkhelidest teeomanikega. Erinevalt Saaremaa ralli korraldajatest on meil võimalik ralli viia naabervalda, kui tekivad probleemid teekasutuse kooskõlastamisega,” rääkis Ristlaan.

Saarlastest plaanivad suvise hooaja esimese rallivõistluse kaasa teha Ott Tänak – Raigo Mõlder (Subaru Impreza WRX STi), Einar Laipaik – Siimo Suvemaa (BMW M3), Lembit Soe – Ahto Pihlas (Toyota Starlet, fotol), Reiko Lempu – Indrek Jõeäär (Honda Civic Type-R), Martin Kiil – Riivo Mesila (Seat Ibiza), Janek Mõik – Tarmo Varvas (VAZ 2105), Rando Turja – Ain Sepp (Lada VFTS), Einar Soe – Tarmo Kaseorg (Toyota Starlet) ja Harald Torn – Lembit Pajussaar (Mitsubishi Colt). Mitmed neist valmistusid ralliks, osaledes nädalavahetusel toimunud rallisprintidel Kehtnas ja Pärnus.

Tallinna rallile antakse start reedel kell 17.30. Avakatse sõidetakse Tallinna lauluväljakul, kus start esimesele võistlusautole antakse kell 18. Samal päeval algusega kell 14.30 toimub lauluväljakul ka Urmo Aava noorte rallisprindi avaetapp. Tallinna ralli reedel sõidetavad kolm kiiruskatset läbib VIP auto roolis rallisõitja Urmo Aava, kellele loeb kaarti Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 48 korda, sh täna 1)