Esimene tasuta parkimise nädal Kuressaares pole probleeme tekitanud (7)

Esimene tasuta parkimise nädal Kuressaares pole probleeme tekitanud

 

Nädal tagasi Kuressaares kehtima hakanud tasuta parkimine ei ole linna liiklusoludes märgatavaid tüsistusi tekitanud.

“Seni ei ole ma küll märganud, et midagi oleks kuskil viltu olnud, et oleks tekkinud ummikuid või sellist olukorda, et pole kusagile parkida,” ütles Oma Saarele linnavolikogu keskkonna- ja ehituskomisjoni aseesimees Enn Rettau, kelle sõnul saab lõpliku hinnangu anda siiski pärast suve lõppu, kui turismi kõrghooaeg on ära nähtud.

Praegune rahulik olukord paneb Rettau sõnul aga mõtlema, et kui asi samamoodi edasi läheb, pole mõtet tasulise parkimise juurde tagasi pöörduda.

Kolm päeva tagasi puhkuselt naasnud Kuressaare abilinnapea Urmas Sepp ei ole enda sõnul saanud tasuta parkimisega seoses mingit tagasidet, ei positiivset ega negatiivset. “Volikoguliikme Toivo Aldiga siin üks päev korra rääkisime ja tema oli seisukohal, et tasuta parkimine pole asja hullemaks teinud.”

Sepa sõnul on talle silma hakanud, et parklates on autosid rohkem kui varem. “Kui praegu linnavalitsuse tagusest parklast päeval ära liikuda, siis tagasi tulles on koht täis. Varem juhtus haruharva, et siin tasulise ala peal ei olnud ühtegi vaba kohta,” rääkis Sepp, kelle sõnul ei saa mõne päeva põhjal siiski veel mingeid järeldusi teha ja pikem analüüs parkimiskorralduse teemal seisab alles ees.

Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik ütles, et nädal on tagasiside jaoks liiga lühike aeg, praegu on olukord samasugune, nagu see on kogu aeg olnud. “Kaebuste arv väljakutsetelefonile ei ole suurenenud, aga võib-olla ei ole ka hooaeg veel käes,” lausus Allik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)