Leedri kevadtalgud said peetud (2)

Leedri kevadtalgud said peetud

 

Leedri küla rahvas võttis tänavuse ühiskoristamise ette möödunud pühapäeval. Küla keskel piimapuki juures töökäsud laiali jagatud, mindi lisaks tavapärasele külaväljade riisumisele ka võsast puhastama Lümandasse viiva tee äärset kadastikku, et kadakad saaksid vabamalt kasvada. Seda tööd jäi ka järgmisteks talguteks, sest “rämpspuit” kasvab ju kiiresti tagasi.

Kõige suurem ettevõtmine Leedris sel aastal on aga piimapuki-ootekoja renoveerimine. Selleks materjalide ostmist toetab rahaliselt Kohaliku Omaalgatuse Programm, ehitavad aga oma küla mehed. Üheskoos lammutati pühapäeval vana koda maha ning löödi üles uus karkass.

Järgnevad tööd jäävad põhiliselt Aivo Kuivjõgi ja Väino Kaljulaidi õlule.
Piimapukk väikese ootekojaga oma otsest ülesannet enam ei täida, kuid postkastide varjualuse ja istumiskohana toimib see külakeskusena: omad jutud on seal ajada nii vanadel kui noortel. Piimapuki “taasavamine” toimub jaanipäeva paiku, selleks ajaks saavad Leedri inimesed võtta värskeid ajalehti uutest postkastidest ning puhata jalgu uutel pinkidel istudes.

Pühapäevased talgud aga, kus osales 31 täiskasvanut ja kuus last, läksid udust ja rõsket ilma trotsides igati korda. Talgupäeva lõpetasime ühise lõkkekartulite ja grillvorstide söömisega. Toidu nautimise kõrval panime paika ka tuleviku tegevuskava – ka sel aastal tahame jaanipäeval korraldada Saaru väljal laada, kus iga talu tuleb välja oma müügiplatsile. Peale talutoodangu ootame tänavu rohkem müüki ka kodudes seisvat taaskasutatavat kraami.

Kohtumiseni jaanitulel!

Leedri Küla Selts

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 35 korda, sh täna 1)