Kuressaare linna haljasaladele istutatakse 2800 võõrasemataime

Kuressaare linna haljasaladele istutatakse 2800 võõrasemataime

 

Vastavalt traditsioonile kaunistab Kuressaare Linnamajandus ka sel aastal linna eesootavaks sünnipäevaks. Üleeile alustati Kuressaare haljasaladele kevadlillede istutamist.

Linnamajanduse juhataja Urmas Raigi sõnul osteti Tallinnast selleks tarbeks 2800 Viola võõrasema taime, mis loodetakse maha istutada kolme päevaga. “Need on kõige vastupidavamad kevadlilled,” põhjendas Raik valikut. Lilletaimed istutatakse Vabadussõja ausamba juurde, linnaparki, Aavikute majamuuseumi juurde, GOSpa juures asuvale haljasalale, aga ka Kudjape surnuaiale, kuhu on linna kulu ja kirjadega maetud omasteta isikuid.

Urmas Raik ütles, et lillede istutamisega on alati alustatud vahetult enne linna sünnipäeva ning kevadlilled püsivad kuni võidupühani, mille järel asendatakse äraõitsenud võõrasemad mitut sorti suvelilledega. Raik lisas, et siiski tuleb palju lilli ka vahepealsel ajal välja vahetada, kuna linnakodanikud kipuvad taimi otse peenrast varastama.

Kuigi taimede arv tundub suur, on see Linnamajanduse juhataja kinnitusel aiandite jaoks kaduvväike kogus. “Praegu läheb meile lilled müünud firmast päevas välja 20 000 taime,” rääkis Raik üle Eesti laiali liikuvatest kogustest.
Keskväljaku lilleklumbi ja tänavapostide küljes olevad amplid paigaldab traditsiooniliselt Aarne Trei, kuid seda tehakse mõnevõrra hiljem, kui kevadiste öökülmade ohtu enam pole ja sinna saab kohe panna suvelilled. Urmas Raik mainis, et linna sünnipäevaks kinnitatakse peatänavaäärsetele laternapostidele Kuressaare lipu sümboolikaga kaunistused.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)