Juhtkiri: Tahad kasutada, osta ära!

Juhtkiri: Tahad kasutada, osta ära!

 

Muhu vald soovib kasutada endist Nõukogude sõjaväeosa maad seikluspargi rajamiseks. Igati kiiduväärt mõte, sest teades, millises olukorras on tänini nii mõnigi Nõukogude armee poolt mahajäetud objekt, on äärmiselt tore, et vähemalt üks neist saab uuele elule äratatud.

Kummastav on aga riigimetsa majandamise keskuse seisukoht – tahad inimeste ja ühiskonna huvideks midagi teha, osta maa ära. Vald aga osta ei taha, tahab vaid kasutada.

Vallavanema arvamine, et päikesetõusust päikeseloojanguni võib iga riigikodanik vabalt riigimetsas käia, on igati õige, ning vald on nõus sedasama maad korda tegema, et inimestel seal hää ja turvaline oleks oma tervist taastada.

Nii panebki säärane käitumine küsima: kelle oma siis see riigimaa õigupoolest on? Või tuleb tahtmatult pähe küsimus: mis imeloom see riik siis lõpuks on? Mõlemad, nii riigi- kui ka vallavalitsejad on ju lõpuks tänu ka sellesama Muhu valla kodanikele valituks osutunud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)