Ehitusgigant osaleb Saaremaal väikehankel (1)

Ehitusgigandi Skanska EMV osalemine väikesemahulisel Aste küla vee- ja kanalisatsioonisüsteemide rekonstrueerimise hankel on spetsialistide hinnangul märk ehitusturu jahtumisest.

“Suurte tegijate osalemine näitab meie jaoks momendil seda, et ehitustööd on ka mandril vähe,” ütles Kaarma valla ehituse peaspetsialist Peeter Arikas, kelle sõnul maksavad Aste trassitööd kaheksa miljoni krooni ümber. “Seni pole mandri firmad 10–15 miljonilise hanke puhul Kuressaare linnas või mujal Saaremaal mingit huvi üles näidanud,” teadis Arikas.

Samas võib suurfirma Saaremaale meelitada asjaolu, et teadaolevalt on Saare maakonna veemajanduses sel aastal ette näha mahukaid töid ning firmal võib tekkida võimalus töötada üheaegselt mitmel objektil.

Skanska EMV AS Insenerehituse Divisjoni direktor Andres Aavik ütles Oma Saarele, et terves Skanska kontsernis on alati olnud tööde portfellis ka mingi osa väiksemaid töid, mida teostatakse oma jõududega.

2007. aastal tegi Skanska suurema osa insenerehituse valdkonnas tehtud pakkumistest just väiksematele töödele, maksumusega alla 10 miljoni krooni.

“Seega ei saa meie osalemise põhjal küll järeldada, et ehitusturg on jahenemas,” lausus Aavik. “Vastavalt meie prognoosile on alustatavate veemajanduse projektide maht käesoleval aastal oluliselt suurem kui möödunud aastal,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)